GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Eylül 2018 Perşembe 15:02

Dernek Başkanı Karabulut: İnciraltı’nda gökdelen imarı istemiyoruz!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Karabulut, “Toprak sahipleri olarak gökdelen imarı istemiyoruz. Doğa ve toprak sahiplerinin hakları korunarak İnciraltı acilen planlanmalı. İnciraltı domates ve salatalık yetiştirmekten daha değerli. Sağlık turizmi bizim için kötü değil. Plan olmaması kötü” dedi.  

EGEDESONSÖZ- İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Uzun yıllardır kentin çözülemeyen problemleri arasında gösterilen ‘İnciraltı Planları’ konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Karabulut önemli ifadeler kullandı.

BİZ İNCİRALTI TOPRAK SAHİPLERİ OLARAK GÖKDELEN İMARI İSTEMİYORUZ
Karabulut, “Biz İnciraltı toprak sahipleri olarak gökdelen imarı istemiyoruz. Türkiye’de bunu söyleyecek yok denecek kadar az toprak sahibi vardır. Kendi malının yüksek değerlerle satılmasını istememek gibi bir şey bu… Ama bu İzmir’e Balçova’ya kötülük olurdu. İzmir’e yakışmayan görüntüler de oluşabilirdi. Ama biz bu konuda şehirle kavga içinde bulunmadık. Yapıcı konuma geçtik” dedi.

ÇOK KÖTÜ BİR TEZATLIK BUNLAR
Meslek odalarıyla olan ilişkilere değinen Karabulut, “Nisan 2016’da ortak açıklama yaptık. Doğa, doku korunarak, toprak sahiplerinin hakları korunarak İnciraltı acilen planlanmalı dedik.  Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan’ın kendi ifadeleriyle açıklama yaptık. Bugün ise, ‘İnciraltı tarım arazisi kalmalı’ diyor. Bunlara çok üzüldük. Çok kötü bir tezatlık bunlar. Bizler bu toprakların sahibiyiz. Gönül ister ki yaptığımız açıklamaların ardından bunlar devam etsin. Şehir Plancıları Odası’nın kendi raporlarında, ‘İnciraltı suyu borlanmıştır’ diyor” ifadelerini kullandı.

İNCİRALTI DOMATES VE SALATALIK YETİŞTİRMEKTEN DAHA DEĞERLİ
İnciraltı’nda tarım yapma imkanının kalmadığını söyleyen Karabulut, “Otobanın yanında zaten tarım yapma imkanı yok. Şehrin içindeki bir alanda tarım yapmak yanlış. TBMM Başkanımız Binali Yıldırım’ın söylediği gibi ‘İnciraltı domates ve salatalık yetiştirmekten daha değerli’. Tarımı taşıma suyla yaparken devamını getiremez olduk. Bu imkan ortadan kalktı. Bu bölge iki kere EXPO’da aday olup dünyaya sağlık dağıtacağını vaat ettiğimiz bölge. Sağlık turizmi olması biz toprak sahipleri için kötü değil. Bizim için kötü olan plan olmaması. Önümüzdeki Ekim ayının bizler için milat olmasını istiyoruz. Toprak sahipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak 3’lü koordinasyonumuz var. Ama seçimler araya girdi. Bizim bu süreçte olmamız gerekiyor” dedi.  

‘BU İŞTEN ÇIKARINIZ NE?’ DİYE SORUYORLAR, BİZ TOPRAK SAHİBİYİZ!
Karabulut ayrıca, “İnciraltı 5 milyon metrekarelik bir alan…  Çok kıymetli bir alan… Rantı çok yüksek. Biz bu alanı elimizde tutmakta zorlanıyoruz. Dayanışma halindeyiz. Çok önemli bir alan içinde bulunmamızdan dolayı dernek olarak da sıkıntı yaşıyoruz. ‘Neden bu işe bu kadar koşuyorsunuz? Amacınız, çıkarınız ne?’ diyorlar. Neticede toprak sahibiyiz. Bir şekilde bu sesin çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.