GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
1 Aralık 2022 Perşembe 18:38

Derbide güvenlik zafiyeti kamerada... Pankart içinde 'fişek' servisi!

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Göztepe ile Altay arasındaki maçın tatil edilmesiyle sonuçlanan olaylarda bir taraftarın yaralanmasına neden olan fişeği taşıyan kişinin stada girdiği anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Gürsel Aksel Stadı güvenlik turnikelerinin bulunduğu alandaki kameranın kaydettiği görüntülerde zanlılardan F.E'nin çıkış için ayrılan kapının açılarak taraftarların içeri alınmasıyla turnikelere takılmadan içeri girdiği görülüyor.

Görüntülerde elinde büyük boyutlu bir pankart taşıyan F.E'nin, güvenlik görevlileriyle içeri girme konusunda tartışması da dikkat çekiyor.

Olay ve adli süreç
Gürsel Aksel Stadı'nda 27 Kasım'daki müsabakada Altay tribünlerinden Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme fişek atılması sonucu yaralananların olduğu bilgisi üzerine 2 ambulans sahaya girmiş, müsabaka 22. dakikada durmuştu. Bu sırada bir Göztepe taraftarının, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurmasının ardından müsabaka tatil edilmişti.

Kaleciyi yaralayan Mehmet Nihat A, 28 Kasım'da adliyeye sevk edilmiş, "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklanmıştı.

Genişletilen soruşturma kapsamında tribüne fişek atılarak bir kişinin yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 28 şüpheliden 19'u tutuklanmıştı.

Yanıcı ve patlayıcı maddelerin bir bölümünün ambulans görevlileri A.G. ve H.K. tarafından stada sokularak tuvaletteki çöp kutusuna bırakıldığı, şüphelilerden F.E'nin ise tribüne atılan işaret fişeğini üzerine saklayarak stada girdiği öğrenilmişti. (AA)