GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Nisan 2022 Salı 20:38

Depremzedelerden Ankara çıkarması!

İzmir’de 30 Ekim 2020 günü yaşanan deprem sonrası, depremden etkilenen depremzedeler İZDEDA olarak yaşadıkları sorunları dile getirmek için Ankara'ya gitti. Depremzedeler Ankara ziyareti esnasında AK Parti'yi ve CHP'yi ziyaret ettiler.

EGEDESONSÖZ - 30 Ekim 2020 günü merkez üssü Yunanistan’ın Sisam adası açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Yaşanan deprem İzmir’de yıkımlara neden oldu. Depremzedelerin yaşadığı sorunlar depremden bu zamana etkisini göstermeye devam etti.

Depremzedeler yaşadıkları sorunları dile getirebilmek için Ankara’ya gitti. Ankara’ya giden depremzedeler İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) olarak, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ziyaret etti.

Genel Merkezi’nde depremzedeleri ağırlayan AK Parti, sorunları birinci ağızdan dinledi. Buluşmaya AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Necip Nasır ile AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli katıldı.

Gerçekleşen buluşmayı sosyal medya hesabından paylaşan Yıldırım, “Hemşehrilerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” notunu düştü.

Yıldırım’ın yaptığı paylaşım şu şekilde:

Bugün Genel Merkez’imizde İzmir depreminden etkilenen hemşehrilerimizi misafir ettik. Rabb’im bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hemşehrilerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

AK Parti’nin yanı sıra CHP’yi de ziyaret eden depremzedeler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu’nu TBMM’deki makamında ziyarete gitti. Depremzedelerle bilgi alışverişinde bulunan Kılıçdaroğlu, sorunlara yönelik notlar aldı. Depremzdelerin CHP ziyaretine; CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Bedri Serter, Kani Beko, Ednan Arslan ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katıldı.

Görüşmeyi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Yücel, şunları söyledi:

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ve yönetim kuruluyla Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret ettik. Depremzedelerin sorunlarının çözülmesi için üzerimize düşeni yapmaya her zaman devam edeceğiz.