GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Nisan 2022 Pazartesi 11:47

Depremzedeler 'umut' yolculuğunda!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milletvekili bulunan tüm partiler ile görüşmek için Ankara'ya giden İzmirli depremzedelerin dernek başkanı Haydar Özkan, "Bu süreçte gitmediğimiz yer, çalmadığımız kapı bırakmadık. Her zaman Ankara, Ankara diyorduk ve şimdi de Ankara yolunu tuttuk. Depremzedelerimizin temsilcileri ile birlikte Ankara'ya gidiyoruz. Daha kalabalık ve toplu halede gitmek inşallah kısmet olmaz. Umarız bu görüşmemizde sorunlarımız çözeriz" dedi

EGEDESONSÖZ - İzmir'de yer alan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milletvekili bulunan tüm partilere bir masa etrafında birleşme çağrısında bulunan ancak çabası sonuçsuz kalan depremzedeler, bu kez kendilerine gelmeyen siyasi partiler ile görüşmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yolunu tuttu.

4 siyasi parti ile görüşme talebini parti yetkililerine ileten İzmir Depremzedeleri Derneği, 5 Nisan Salı (yarın) günü gerçekleştireceği bir takım ziyaretler kapsamında bugün İZDEDA Başkanı Haydar Özkan öncülüğünde Ankara'ya yolculuğuna başladı.

UMARIM TOPLU HALDE İTMEK KISMET OLMAZ
Yolculuk sırasında açıklamalarda bulunana İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, "16 ay geçti... Bu süreçte gitmediğimiz yer, çalmadığımız kapı bırakmadık. Her zaman Ankara, Ankara diyorduk ve şimdi de Ankara yolunu tuttuk. Depremzedelerimizin temsilcileri ile birlikte Ankara'ya gidiyoruz. Daha kalabalık ve toplu halede gitmek inşallah kısmet olmaz. Umarız bu görüşmemizde sorunlarımız çözeriz. Yarın TBMM'ye giderek grubu bulunan partiler ile bir araya geleceğiz. AK Parti ile İzmir'de zaten bir araya geliyoruz ancak TBMM'de de bir görüşme gerçekleştireceğiz, ayrıca İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı ile de bir görüşme yapacağız. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğiz. İYİ Parti'den TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile bir araya geleceğiz. MHP'den talepte bulunduk ancak herhangi bir geri dönüş alamadık" diye konuştu.