GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Temmuz 2022 Pazartesi 18:14

Depremzedeler Ankara yolcusu... Dosya Binali Yıldırım'a!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, deprem destek kredisiyle ilgili AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Ankara'ya yola çıktı.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile görüşüp kredi dosyasını teslim etmek için, Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığını açıkladı. 

Yola çıkmadan önce yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandı:

"İzmir depreminden bu yana 21. aydayız. Hiçbir isteğimiz yerine gelmedi. 79 bin hasarlı bölümden, 5 bin ağır hasarlı bölüm için inşaat yapıldı ve devletimiz tamam dedi. 8 bin orta hasarlı için herhangi bir hamlede bulunulmuyor. 67 bin az hasarlı için ise kentsel dönüşümcü gibi görünüp depremzede gibi bile görünmüyor. İzmir depremzedeleri olarak hakkımız olduğuna inandığımız deprem destek kredisi almak için aylardan beri mücadele ediyoruz. Biz inatla, ısrarla mücadeleye devam edeceğiz. Son kez Ankara'ya gidiyoruz. Sayın Binali Yıldırım'la randevu ayarladık, görüşmemimizi sonuçlandırmak istiyoruz. Umarım hepimize hayırlı olur."