GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ağustos 2021 Çarşamba 16:21

Depremzede yapılanmasında 'en mağdur' polemiği!

İzmir depremi sonrasında yaşanan sorunlar nedeniyle gruplaşmaya giden depremzedeler arasında 'en mağdur' gerilimi yaşanıyor. Proje alanında evleri kalan ve mağdur olduklarını iddia eden vatandaşlar AFAD İzmir İl Müdürlüğü giderek dilekçelerini sundu. Grup adına konuşan Avukat Nilsu Kahraman, proje alanında kalan depremzedelerin, diğer depremzedelere oranla en fazla mağduriyeti yaşadığını belirtirken, Kahraman'a sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ise, "Biz depremzedeyiz  bunu en depremzede, en en depremzede gibi tuhaf tartışmaları girmeyiniz" dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim günü yaşanan 6,9 şiddetindeki deprem sonrası kent genelinde en fazla hasarı Bayraklı bölgesi almıştı.

Yaşanan felaket sonrası depremzedeler haklarını arayabilmek için örgütlenme yoluna giderken depremzedelerin büyük bir bölümü İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) çatışı altında birleşirken, farklı alanlarda bulunana depremzedeler ise farklı gruplarda hak arayışını sürdürme kararı almıştı.

Bu kapsamda da proje alanında yerleri olan ve mağdur olduklarını iddia eden depremzede grubu da dün AFAD İzmir İl Müdürlüğü giderek dilekçe vermişti. Dilekçe veriri sırasında depremzedeler adına açıklama yapan Avukat Nilsu Kahraman ise, kendilerinin İZDEDA Derneği olmadığını ve depremden en fazla mağdur olanın kendi grupları olduğuna vurgu yapmıştı.

İZDEDA'DAN 'EN DEPREMZEDE' ÇIKIŞI
AFAD İzmir İl Müdürlüğü önünde yapılan açıklama sonrası ise İZDEDA derneği Başkanı Haydar Özkan'dan yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından Kahraman'ın açıklamalarına yanıt veren  Özkan, "Arkadaşlar bugün proje alanından bazı arkadaşlar AFAD il müdürlüğüne gitmişler. Onunla ilgili bir takım gönderi, yorum vs yayınlayan arkadaşlar var ve ben bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Biz depremzedeyiz ve  bunu en depremzede, en en depremzede gibi tuhaf tartışmalarına girmeyiniz burada eşini, annesini, babasını, çocuklarını kaybetmiş depremzedelerimiz var, eğer en depremzede varsa onlardır. Bu insanlar nerede kalır, ne yer ne içer diye sormadan lütfen maneviyatlarıyla oynamayalım, üzerinden yol almayalım, tartışmayalım, mal kavgasına gitmeyelim. Biz İzmir depremzedeleri dayanışma derneği olarak bütün dertleri sorunları biliyor ve hak arama mücadelesi verirken kayıplarına saygı ve minnet duyarak herkesi kucaklıyoruz. Not; bütün duyuru bölümümüzü okuyup dinleyip TV haber, gazete haber, Bakan görüşmesi, milletvekili görüşmesi, belediye başkanları görüşmelerini yayınladım, yazdım ve duyurulara attım, buradan takip etmeden kimse boşuna yazmasın. Saygıyla…" ifadelerini kullandı.