GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Aralık 2021 Çarşamba 11:56

Deprem uzmanı Ercan İzmir depremi için tarih verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Kuşadası’nda belediye tarafından düzenlenen deprem ve kentsel dönüşüm kurultayında İzmir depremi ile ilgili değerlendirme yaptı. Ercan, İzmir’de 2080 yılında olası bir büyük depremin olabileceğini kaydetti.

Aydın Haberleri'nden Ender Aldanmaz'ın haberine göre, Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından “Deprem ile Kentsel Dönüşüm” başlıklı kurultay düzenlendi. Kurultayda konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İzmir’de olası bir deprem ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Ercan, İzmir'deki büyük depremi ile ilgili olarak “İzmir’in uzun erimli deprem kestirimi ile ilgili yaptığım çalışma sonucunda bu bölgeyi etkileyecek depremde olası yıl 2080’dir. 2070-2080 yılı arasında Kuşadası ve İzmir’i etkileyecek bir deprem bekliyorum. Bilim insanı şu gün deprem olacak diyemez. Konuya bilimsel yaklaşılması şart… Yaptığım çalışmalarda elde ettiğim bilimsel sonuç 2080 yılı olarak görünüyor. İstanbul için ise öngörüm 2041’dir” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA BÖLGESİ 5 SANİYE İLE KURTARDI
Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem hakkında da konuşan Ercan, “Sisam’daki 7 büyüklüğünde bir depremin İzmir’deki yıkım gücü 9, kimi yerlerde 10’dur. Deprem 5 saniye daha sürseydi Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir, Çiğli gibi yerlerde çok ağır yıkımlar olacaktı” dedi.

KUŞADASI İÇİN FOÇA MODELİ
Kuşadası’nın yapısal anlamında yasaklı olmasını istediğini belirten Ercan, Foça'nın bunu başardığını ifade ederek "Cennet Kuşadası’nın ağaçlarının kesilmesini engellememiz ve yapılaşmayı durdurmamız lazım. Kuşadası’nın inci gibi saklanmasını istiyorum" diye konuştu.