GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
8 Ocak 2016 Cuma 17:05

Denizli'de domuz gribi tedavisi gören çocuk taburcu oldu

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde bir çocuk hastada, 'domuz gribi' olarak adlandırılan H1N1 virüsü saptandı. Başka bir odaya alınan çocuk hasta, tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Muğla'da oturan ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne 1 yaşındaki oğlunu ameliyat ettirmek için getiren Feride Kaplan, çocuğuna hastanede yatarken aynı odada kaldığı başka bir hastadan domuz gribi bulaştığını iddia etti. Annenin iddialarına üzerine Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada çocuk kliniğinde bir hastada domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsü saptandığı ve hastanın izolasyonlu odaya alınarak tedavisinin başarıyla yapıldığı ve taburcu edildiği belirtildi. Virüsün bulaşma olasılığı olan kişilere tarama yapıldığı ve önleyici tedavi uygulanmaya başlandığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"Pediatri kliniğimizde bronşiolit ön tanısıyla yatan bir çocukta görülen belirtiler üzerine gerekli tetkikler başlatılmış ve domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virüs enfeksiyonu saptanmıştır. Hemen tedaviye alınmış ve olası bulaşmayı önlemek amacıyla hasta izolasyonlu odaya alınmıştır. Tedavisi başarıyla tamamlanan bu hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu edilmiştir. Ayrıca bulaşma olasılığı olan kişilere tarama yapılmış ve H1N1 enfeksiyonuna karşı önleyici tedavi uygulanmaya başlamıştır."

Üniversiteden yapılan açıklamada ameliyat için hastanede yatan Feride Kaplan'ın oğluna domuz gribine karşı önleyici tedaviye başlandığı, hastanın şu anda hastalık bulgusu göstermediği de vurgulandı.