GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Aralık 2018 Çarşamba 12:10

Demokrasi Üniversitesi’nden vakıf hamlesi

İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde kurulan vakıf özelinde konuşan Rektör Prof. Dr. Tunçsiper, “Üniversitenin bütçesinin yetmediği durumlarda vakıftan yararlanacağız. Öğrenci faaliyetleri, akademisyen hocalarımızın bilim anlamında desteklenmesi amacıyla kurmuş olduğumuz bir vakıf bu. Devletin yükünü hafifletmek amacıyla böyle bir yol seçtik” dedi. Vakfın kuruluş aşamasındaki mal varlığının ise 135 bin 200 TL olduğu öğrenildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde bir vakıf kurma kararı aldı. Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in de vakfedenler arasında yer aldığı İzmir Demokrasi Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’nın kuruluş aşamasında mal varlığının 135 bin 200 TL olduğu belirtildi. İzmir 6’ncı Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile kesinleşen kuruluşla vakfın üniversiteye maddi anlamda destek olmasının amaçlandığı aktarıldı.

Vakfın kuruluş kararı kamuoyuyla paylaşılırken, ‘İzmir Demokrasi Üniversitesini yüksek kapasite yaratacak biçimde geliştirmek ve yaşatmak ve senette yazılı diğer amaçları gerçekleştirmektir’ açıklamasına yer verildi. Vakfın 7 kişilik yönetim kurulu listesi ise, Bedriye Tunçsiper, Zeki Karakuzulu, Ali Haydar Erdem, Dursun Ali Özkan, Alaaddin Kurt, İbrahim Ahmet Atay, Hasan Yerakar’dan oluştu.

Vakfın sona ermesi halinde ise mal ve hakların devri konusu noktasında bilgilendirme yapıldı. Bu bölümde ise, ‘Aynı amaçlara yönelik diğer bir vakfa veya İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne devredilir” notuna yer verildi.

DEVLETİN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İSTİYORUZ
Kurulan vakıfla ilgili konuşan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Bedriye Tunçsiper, “Üniversitenin bütçesinin yetmediği durumlarda vakıftan yararlanacağız. Öğrenci faaliyetleri, akademisyen hocalarımızın bilim anlamında desteklenmesi amacıyla kurmuş olduğumuz bir vakıf bu. Başlangıç için bir katılım var. İnşallah isteriz ki bu paylar daha da arttırılsın ve üniversite gençliğine yapılacak bazı işlerde devletin sınırlı kaldığı bütçeye yardımcı oluruz. Örneğin; öğrenciye para vermek, okutmak istiyoruz, ihtiyacı olan öğrencilerden şu an sınırlı bir sayıda olanlara yardımcı olabiliyoruz. Böyle olunca öğrenciye kredi verebiliriz, yemek yardımı yapabiliriz, bilimsel bir çalışma yapmak istediğimizde ona fon yok! Yurt içinden yurt dışından konuşmacı hocalar geliyor, bunların finansmanını karşılayabiliriz. Bütçenin el vermediği bir takım giderleri buradan daha kolay karşılayabiliriz. Devletin yükünü hafifletmek amacıyla böyle bir yol seçtik” dedi.

KİMLER VAR?
Vakfedenler listesinde şu isimler yer aldı: Bedriye Tunçsiper, Zeki Karakuzulu, Osman Çolakoğlu, Ali Haydar Erdem, Dursun Ali Özkan, İbrahim Ahmet Atay, Alaaddin Kurt, Erhan Erdil, Esra Erdil, Hasan Yerakar, Hasan Ali Karaman, Mehmet Öz, Yusuf Lider, Cemil Tomakin, Hüseyin Ceylan