GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mart 2016 Cuma 15:28

Delican esnaf temsilcilerini ağırladı: Hükümete övgü

İzmir’in esnaf temsilcileri AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı makamında ziyaret etti. Esnaf temsilcileri hükümetin hizmetlerinden memnun olduklarını söylerken AK Parti il binasında esnaf masası kurduğunu açıkladı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı makamında ziyaret etti.

Delican, 2002 yılından bu yana esnaf için yaptıklarını şu sözlerle anlattı: "Esnafımızla birlikte yol almak bizim için son derece önemli. Biz esnafla her zaman birlikte olan bir partiyiz. Hükümetimiz seçim taahhütlerini tek tek hayata geçirmeye başladı. Esnafa, 30 bin lira sıfır faizle kredi veriyoruz, esnaf kefalet kooperatifi kesintileri 2002 yılında yüzde 19 iken şimdi 3'lere kadar düştü. 2002 yılında 5 bin lira olan kredi imkanları, 2014 yılında 75- 150 bin liraya kadar çıktı. Faizler yüzde 47'den yüzde 4'e kadar düştü. Kaybolan mesleklere faizsiz krediler veriliyor. 2002 yılından bu yana Halk Bankası'ndan kullandırılan kredi tutarı, Ocak 2016 sonu itibariyle 16.5 milyar liraya çıktı. AVM Yasası'nda iyileştirmeler yapıldı. AVM'lerin kentin dışına çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Esnafımızla birlikte yürüyoruz."

ESNAF MASASI KURDU
Delican, partisinin il başkanlığının bulunduğu işhanında bir daire daha kiraladıklarını tadilatın ardından orada muhtar masası, esnaf masası, ihracatçı masası kuracaklarını belirterek, "Bu birimleri açacağız. Bizimle her alanda birebir görüşme yapabilirsiniz. Esnaf masamızda bir arkadaşımız esnafla parti arasında bağlantıyı sağlayacak" dedi. AK Parti İl Başkanı, esnafı aktif siyasete davet ederek, "Siyasete girin. Esnaf siyasette son derece başarılı. Siyasi kadrolarda daha fazla bulunmanızı istiyorum" dedi. Hünü, Delican'ın bu sözleri üzerine geçen yerel seçimde yönetiminde bulunan Ahmet Dere'nin CHP'den Balçova Belediye Meclis Üyesi adayı olması için başvurduklarını CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in "Emriniz olur" dediğini ancak Dere'yi aday listesinde göremediklerini anlattı. Delican da "Ahmet Bey, sen bize gel biz mutlaka bir yer açarız" dedi.

AK PARTİ'Yİ ÖVDÜ
Sahaladdin Hünü, AK Parti'ye överek "Cumuriyet hükümetinin emrindeyiz. Yan yana çalışıyoruz, hiçbir şekilde hiçbir yerde anarşik olaya karışmıyoruz. İstihdam yaratan, devletine vergi veren, çok namuslu insanlarız. Bu hükümetin yaptığı icraatları hiçbir şekilde unutamayız. Bize verilen sözlerin hepsi tutuldu. Bu parti bizim için çok önemli. Allah bin kere bu devletten ve hükümetten razı olsun" dedi. (dha)