GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Kasım 2016 Salı 21:05

Delican’dan Başbakan’a ve Bakan’a İZBAN teşekkürü

AK Parti İl Başkanı İZBAN krizini sonlandıran zirve sonrası Başbakan Yıldırım’a ve Bakan Arslan’a teşekkür ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na da mesaj gönderdi, diyalog vurgusu yaptı.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de toplu ulaşım can damarı İZBAN’ı devre dışı bırakan grevle başlayan kriz Ankara’da yapılan zirve ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın imzaladığı anlaşmayla sonlanırken AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’dan önemli mesajlar geldi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican Başbakan Binali Yıldırım’a ve Bakan Arslan’a teşekkür ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na da mesaj gönderdi, diyalog vurgusu yaptı.

“NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR”
Delican, “Sayın Başbakanımızın yakından takip etmesi, çözüme kavuşturması bizim için son derece önemli… Bu kadar yakından takip ettiği için, çözüm getirdiği için ne kadar teşekkür etsek azdır. Ki bunu daha önce de yaşadık. Körfez ÇED sorunu aşılırken yaşadık, katı atıkta yaşadık, en basitinden Balçova’daki yeni pazaryerinde yaşadık… Yani Sayın Başbakanımız İzmir’de hangi sorun olsa çözüyor” diye konuştu.

DİYALOG VURGUSU: KEŞKE BU KADAR BÜYÜTMEDEN…
AK Parti İl Başkanı, “Yerel yöneticilerin her sorunu Ankara’ya taşımak yerine biraz da İzmir’de çözmesini beklerdik. Günlere Sayın Kocaoğlu’na diyalog çağrısında bulundum. İşçilerle görüştüğüm için suçlayarak yanlış olduğunu söyledi. Ki ben işçilerin yanı sıra İZBAN Genel Müdürü’yle de görüştüm, kendisiyle de görüşecektim ama kabul etmedi. Demek ki her şey diyalogla çözülüyor. Bugün masada da böyle oldu. Başbakanımız talimatı ve bakanımızın çabalarıyla… Keşke Aziz Kocaoğlu da bu kadar büyütmeden İzmir’de çözebilseydi” dedi.

BAKAN’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
İZBAN’da krizi görüşme zirve sırasında Ankara’da il başkanları toplantısında bulunan Delican toplantı sonrası İzmir milletvekilleriyle birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı da ziyaret ederek teşekkür etti.

Delican, “Bakan Arslan’a sorunu diyalog ve hoşgörüyle çözmesinden dolayı teşekkür ettim” dedi.