GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Temmuz 2023 Pazartesi 12:36

Delege seçimleri sona ermişti… İlçe başkanından ‘adaylık’ açıklaması

Mahalle delege sürecini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü’nde gözler ilçe kongre sürecine çevrilmiş durumda. Delege seçimlerini ve ilçe başkanlığı süreci hakkında konuşan Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, adaylığı konusunda son kararı delegelerin vereceğini belirtti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel seçimler sonrası başlatılan kongre süreci hız kesmeden devam ediyor.

İzmir’de geçtiğimiz hafta başlayan mahalle delege seçimleri birçok ilçede sandıkların kurulması ile sürerken iki ilçede ise süreç sona erdi. 11 mahallesi bulunan Narlıdere ve 8 mahallesi olan Balçova’da dün itibariyle delege seçimleri tamamlanırken, toplam 19 mahallede yeni delegeler sandıktan çıktı.

TÜM SANDIKLAR TEK LİSTE
Seçimlerde tüm mahallelerde tek liste olarak giden tek ilçe olan Balçova’da da 8 mahallenin delegeleri belli oldu. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve mevcut Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile ilçe başkanı Murat Aküzüm’ü destekleyen ortak listelerin çıktığı mahallede uzlaşı sağlandı.

GÜZEL BİR SEÇİM OLDU
 Sandık sonuçlarını yorumlayan İlçe Başkanı Murat Aküzüm, “Büyük bir uzlaşı içinde  güzel bir liste ile tüm arkadaşlarımızı dahil ederek herkesi kucaklayarak delege listesi yaptık. Çok güzel bir atmosferde geçti seçimlerimiz. Güzel bir seçim olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İKTİDARA KARŞI SAVAŞMAMIZ GEREKİYOR
Amaçlarının birbirleri ile değil iktidar ile mücadele etmek olduğunu belirten Aküzüm, “İlçemizde kesinlikle kardeşlik kazandı. Bizleri çok mutlu eden seçimler oldu. Birlik beraberliğe, herkesin daha çok çalışmasına ihtiyaç duyduğumuz döneme girdiğimiz için barış ve uzlaşı çok önemliydi. Bu dönem içinde birbirimiz ile yarışmaktansa iktidara karşı savaşmamız gerekiyordu. Biz Balçova’da birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek delege seçimlerini tamamlamış durumdayız” diye konuştu.

MAHALLELERDEKİ ATMOSFERİ İLÇEYE YANSITMAK İSTİYORUZ 
Yeni dönem için de ‘talibim’ yorumunda bulunan Aküzüm kararın delegelerde olacağını belirtirken, “Ben tabii ki  bir dönem daha ilçe başkanlığı yapmak istiyorum. Ancak buna üyelerimizin seçtiği delegelerimiz karar verecektir. İyi bir yönetim kadrosu kurarak delege seçimlerinde hayata geçirdiğimiz birlik ve uzlaşı atmosferini ilçe başkanlığı seçimlerinde ve ilçe yönetiminde de ilçemizde hayata geçirmek istiyoruz” dedi.