GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Nisan 2016 Salı 08:58

Değişim Grubu ‘Hasan Tahsin ruhuyla’ yola çıktı!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde seçime 1 kala Hasan Tahsin Anıtı’nda buluşan Değişim Grubu üyeleri ‘Güçlü Cemiyet Özgür Gazeteci’ ilkesiyle yola çıktı…

EGEDESONSÖZ – İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim içinde yaşanan fikir ayrılıkları seçim kararıyla noktalandı.

Olağanüstü kongre kararı Genel Sekreter Fahrettin Dokak’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Gürel, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Yılmaz, Suavi Yardımoğlu, Abdi Karagözoğlu ve Erkut Şahin’in oylarıyla alındı.

6 üye ‘Değişim Grubu’ adında birleşerek seçime Abdi Karagözoğlu’nun başkan adaylığıyla girme kararı aldı.

‘Değişim Grubu’ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılacak seçimden bir gün önce Hasan Tahsin Anıtı’nda bir araya gelerek ilkelerini açıkladı. Grup, ‘Güçlü Cemiyet, Özgür Gazeteci’ ilkesiyle yola çıktı…



İŞTE O AÇIKLAMA

HASAN TAHSİN RUHUYLA…

Özgür düşünce ve gazeteciler üzerindeki baskılara birlikte direnmek için,

İktidar sahiplerinin antidemokratik uygulamalarına karşı “biz” olup çoğalarak karşı koymak için,

Meslektaşlarımızın yanında sadece sözle değil, eylemle de durabilmek için,

Saygın ve sözü geçen bir Cemiyet için,

Evrensel Gazetecilik anlayışını hakim kılmak için,

Zor şartlarda mesleğini yapmaya çalışan gazetecilerin 70 yıllık birikimlerini korumak ve geliştirmek için,

Dar kadrocu anlayışları yıkmak için,

Vesayet anlayışını yok edip, “ortak aklı” hakim kılabilmek için,

Bireysel çıkarlara son verip kaynakları tüm üyelerimizin yararına kullanmak için,

Üyelerimizin tamamına bir Cemiyetleri olduğunu hissettirebilmek için,

Şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışı için,

“Güçlü Cemiyet Özgür Gazeteci” ilkesiyle yola çıktık.

 

YÖNETİM KURULU LİSTEMİZ

ABDİ KARAGÖZOĞLU
Bulgaristan Kırcaali'de 10.12.1962 yılında doğdu. 1969 yılında yerleştiği İzmir’de lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı.1980 yılında İzmir Ticaret Gazetesi’nde teknik servis personeli olarak mesleğe başladı. Güneş, Milliyet, Cumhuriyet, Türkiye, Hakimiyet, Bursa Olay, Fotospor ve Hürriyet gazetelerinin yazı işlerinde çalıştı. 1994-2002 yılları arasında Yeni Asır gazetesi Spor Müdürlüğü; 2002-2004 yılları arasında FotoMaç Gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Yenigün Gazetesi'nde Genel Koordinatör ve Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı.

Halen Habertürk Egeli'de Yayın Koordinatörü olarak görev yapıyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ZEYNEP GÜREL
1966 yılında İzmir'de doğdu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü'nden mezun oldu. 1985 – 1987 yıllarında Yeni Asır Gazetesi'nde, 1987-1991 Sabah Gazetesi’nde muhabirlik yaptı. 1999 yılında Gözlem Gazetesi'nde idari koordinatör olarak görev aldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeliğinin yanı sıra İzmir TOBB İcra Kurulu, İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi ve Koruncuk Vakfı Basın Danışma Kurulu, Ege Peryön Şubesi üyeliklerini de yürütüyor. Halen Gözlem Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Sorumlu Müdürü olarak görev yapıyor. İki kız çocuğu annesi, bekar.

MERAL KARADUMAN
1969 yılında Almanya’nın Esslingen Kenti’nde doğdu. Orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü’nde uzun yıllar muhabir olarak çalıştı. Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü’nden Haber Müdürü olarak emekli oldu.

Evli ve iki çocuk annesidir.

A. SUAVİ YARDIMOĞLU
1961 yılında Salihli'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nde okudu. 1991 yılında Anadolu Üniversitesi A.Ö.F. İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1984 yılında Yeni Asır Gazetesi'nde başladı. Hürriyet, Fotospor, Gazete Ege, Akşam, Sabah gazetelerinde çalıştı. Sky TV'de Spor Müdürlüğü, Bülten Sorumluluğu ve kısa bir süre de Haber Müdürü olarak görev yaptı. Haber Ekspres Gazetesi'nin kuruluş çalışmalarında yer aldı, Spor Müdürlüğü’nü üstlendi. 2002’de Ege TV'ye geçti. Halen Ege TV Spor Müdürlüğü’nün yanı sıra Radyo Ege’de spor programlarına katkıda bulunmakta, Jazz’ın Gizemi adlı bir caz müzik programı hazırlamakta,  Dokuz Eylül Gazetesi ve Ege’de Son Söz haber portalında köşe yazıları yazmaktadır. A.Suavi Yardımoğlu, Sürekli Basın Kartı sahibi,  evli ve biri erkek, biri kız, 2 çocuk babasıdır.

NADİR DOĞAN
1967 yılında Ankara’da doğdu. Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Gazeteciliğe 1993 yılında TRT İzmir Haber Müdürlüğü’nde kameramanı olarak başladı. TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü’nde Yapımcı Kameraman olarak görevini sürdürüyor. Kültür Bakanlığı’ndan onaylı film senaryoları bulunuyor. Yayına hazırlanan Romanları var. Görüntü Yönetmenliği Dalı’nda ödülleri bulunuyor.

ERKUT ŞAHİN
1970 yılında Ankara’da doğdu. Gazeteciliğe 1985 yılında Hürriyet gazetesinde başladı. Bir yıl kadar Türkiye Gazetesi’nde hizmet verdikten sonra Hürriyet’e geri döndü. 1990 yılında Kanal 1 TV'ye geçti. Ardından 4 yıl Gazete Ege’nin spor servisinde hizmet verdi. Kısa bir süre Star Gazetesi’nde Spor Müdürlüğü yaptı. 2000 yılında transfer olduğu Yeni Asır’da spor editörlüğü, istihbarat şefliği, editörlük ve sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevlerini üstlendikten sonra 2014 yılında ayrıldı. Halen kendi danışmanlık şirketinde çeşitli STK’ların basın ve proje danışmanlıklarını yürütüyor. 

FAHRETTİN DOKAK
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu. İzmir basınında polis-adliye muhabiri olarak 15 yıla yakın çalıştı. Çalıştığı süre boyunca Yeni Asır, Akşam, İhlas Haber Ajansı, Sabah gibi gazetelerde görev yaptı. Ülke genelinde ses getiren haberleri ile yerel ve ulusal dalda düzenlenen pek çok yarışmadan önemli dereceler elde etti. Önemli grup gazetelerindeki başarılı görev süresinden sonra gazeteciliğe kısa bir süre ara verdi. Bornova-Karşıyaka-Bayraklı ve Çiğli ilçelerinde iki yıla yakın yayın yapan Haber Ege Gazetesi’nin ve İzmir genelinde yayın yapan Hür Ege gazetesinin imtiyaz sahipliği ile mesleğe geri döndü. İzmirliler Dostluk Birliği’nde Genel Başkan Yardımcılığı ve Bornovaspor Basın sözcülüğü görevlerinde de bulundu. Halen Türk Kızılayı Bornova Şube Başkanlığı ve Ege Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (EGERATİNDER) Başkan Yardımcılığı'nı yürütüyor. Şuan Ege’nin en büyük internet gazetelerinden biri olan Egedesonsoz.com’un Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı devam ettiriyor. Demet Dokak ile evli ve iki çocuk babası.

MUSTAFA YILMAZ
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1992 yılında Milliyet Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Yeni Asır, Sabah, Hürriyet gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. Haber Ekspres ve Kent Gazeteleri’nde Haber Müdürlüğü görevini yürüttü.

Yenigün Gazetesi’nin kurucu kadrosunda yer aldı. Bu gazetede Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü ve Haber Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Şehir ve Başkan Dergisi Yazı İşleri Müdürlüğü, Söz Gazetesi Haber Müdürlüğü, Milliyet ve Posta Gazetelerinde de editörlük yaptı. Ege TV’de Haber Koordinatörü olarak çalıştı. Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Ege Şubesi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın 2013 yılı Kent Planlama Basın Ödülü’ne layık görüldü. Gazetecilik yarışmalarında haber ve köşe yazısı dallarında çok sayıda ödül aldı.

Ağustos 2010 tarihinde başladığı Bornova Belediyesi Basın Danışmanlığı görevini sürdürüyor.

Milliyet Ege'de köşe yazarlığına devam ediyor.

Anadolu Ajansı Muhabiri Efsun Erbalaban Yılmaz ile evli ve bir çocuk babasıdır.

İLHAN ARGA
1968 yılında Almanya’nın Hamburg Kenti’nde doğdu. Atatürk Lisesi’nin ardından Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. TRT İzmir Müdürlüğü Aktüel Kamera Servisi’nde 16 yıldır kameraman olarak görev yapıyor.

ŞÜKRÜ AKIN
1960 Yılında Burdur’un Yeşilova İlçesi’ne bağlı Gençali Köyü’nde doğdu .İlkokulu Aydın Ortaklar Atatürk  İlk Okulu’nda okudu. Ortaokul ve Lise’yi Ortaklar Öğretmen Lise’sinde okuyan Şükrü Akın Gazeteciliğe 1984 Yılında Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü’nde foto muhabiri olarak başladı. Kısa bir dönem Star Gazetesi ve Yeni Asır Gazetesi’nde foto muhabiri olarak görev yaptı. Halen internet haber portalları ve Sekiz Eylül Gazetesi’nde köşe yazmaya devam eden Şükrü Akın,

Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinde iki dönem ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Merkezi’nde 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve bir çok özel fotoğraf yarışmalarında ödülleri bulunan Şükrü Akın Evli ve iki çocuk babasıdır.


SİNAN DOĞAN
1974’te Hatay Payas’ta doğdu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Dünya Gazetesi’nde ekonomi muhabiri olarak mesleğe başladı. 2004-2007 yıllarında Dünya İzmir Bürosu Haber Müdürü olarak görev yaptı. 2007-2009 yılları arasında Doğan Grubu’nun ekonomi gazetesi Referans’ta muhabirlik yaptı. 2009-2014 yılları arasında Yeni Asır’da, 2015-2015 döneminde Egede Sonsöz’de ekonomi muhabirliğine devam etti. 2015 yılında Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde basın danışmanlığı görevine başladı. Evli, Asya adında bir kızı var. Meslektaşları ile beraber yazdığı “İzmir’in Duayenleri” ve “Mithatpaşalılar” adlı iki kitabı, “Ege’nin Bankaları Nasıl Battı?” adlı yayınlanmamış bir kitabı var.