GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mayıs 2023 Salı 14:12

‘Darı ambarı’ tartışması tam gaz… ‘Bakalım İzmir kime bay bay diyecek!'

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya arasında ‘darım ambarı’ tartışması devam ediyor. Son olarak CHP’li Nalbantoğlu “Anlaşılan o ki; kendilerine bir “deyimler ve atasözleri sözlüğü” hediye edeceğiz ya da daha uzun açıklamalar yapacağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de AK Partili Mahmut Atilla Kaya’nın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik, ‘Kılıçdaroğlu gelemedi gidiyor, sen de gideceksin bay bay Soyer’ açıklamasının ardından CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ile karşı karşıya geldi.

AK PARTİLİ KAYA’DAN CHP’Lİ NALBANTOĞLU’NA ‘DARI AMBARI’ YANITI!

AK Partili Kaya’nın, “İzmirlinin iradesini darı ambarı olarak görmeniz, kibir ve egolu bakış açınızın sonucudur” ifadelerine tepki gösteren CHP’li Rıfat Nalbantoğlu, AK Partili Kaya’ya, “İzmir’in iradesi, darı ambarı da olur, buğday ambarı da; burçak tarlası da olur, günebakan tarlası da. İzmir öyle üretken, öyle bereketli bir şehirdir. Anlaşılan o ki; kendilerine bir “deyimler ve atasözleri sözlüğü” hediye edeceğiz ya da daha uzun açıklamalar yapacağız” ifadeleri ile tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

Mahmut Atilla Kaya beyefendi, yüzlerce yıllık bir atasözünü idrak etmekte zorlanmış. Ve bir kez daha gördük ki; ellerinde cımbızla geziyorlar. Oysa biz; tıpkı atasözümüzdeki gibi kendilerinin 21 yıldır kazanamadıkları İzmir için boş hayaller kurmalarına vurgu yapmıştık.

İzmir’in iradesi, darı ambarı da olur, buğday ambarı da; burçak tarlası da olur, günebakan tarlası da. İzmir öyle üretken, öyle bereketli bir şehirdir. Anlaşılan o ki; kendilerine bir “deyimler ve atasözleri sözlüğü” hediye edeceğiz ya da daha uzun açıklamalar yapacağız.

Atalarımızın yine veciz bir sözü vardır; “ Üslup kanlı silahtır, dikkat et kelamın seni vurmasın.” derler. Dilde, düzeyi korumak iyidir! Çünkü İzmir, hakaret edeni de sevmez. En iyisi; beyefendinin iddiası olan o tarihi sandığı bekleyelim; bakalım İzmir, kime bay bay diyecek!