GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mart 2016 Perşembe 12:10

‘Danışma Kurulu örgütten gizlendi’ iddiası!

CHP Karabağlar’da dün yapılan ilçe danışma kurulu toplantısının tarih ve saatinin örgüte bildirilmediği ve kısa mesaj atılmadığı iddiası ortaya atıldı. İlçe Eski Yöneticisi Selçuk Uğur Dölen sosyal medya hesabından yönetime sert tepkiler gösterdi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP’de İlçe Danışma Kurulu toplantıları devam ediyor.

9 Nisan’da yapılacak olan İl Danışma Kurulu öncesi metropol ilçelerden Karabağlar’da dün ilçe danışma kurulu toplantısı saat 19:30’da Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya İl Başkanı Alaattin Yüksel, il yöneticileri, İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve partililer katıldı.

Öte yandan, toplantının gün ve saatinin daha önceden örgüte ve partililere haber verilmediği, gizlendiği iddiası ortaya atıldı.

İlçe Eski Yöneticisi Selçuk Uğur Dölen sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

Dölen, toplantının olacağını başka bir arkadaşından öğrendiğini ifade ederek, danışma kurulu toplantısından haberdar ve davet edilmediğini dile getirdi. Dölen, bunun sadece kendi tepkisinin olmadığını, daha önce partiye emek vermiş ve kapı kapı dolaşmış insanların da bu duruma tepki gösterdiğini söyledi.

Dölen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Örgüt emekçilerinin yer almadığı bir Danışma Kurulu toplantısı bu partiye ne katacaktır? Danışma Kurulları; tüm örgütün bir araya geldiği, hedeflerin, sorunların, yol haritalarının tartışıldığı ve tüm örgütü kucaklayan genişletilmiş toplantılardır. Ama ne yazık ki dün Karabağlar’da yapılan toplantıda örgüt bütünlüğü göz ardı edilmiştir. Bu partiye emek veren, katkı koyan birçok örgüt emekçisi yok sayılmıştır. Bu örgüt emekçilerine toplantıyla ilgili bilgi verilmemiştir. Yapılacak olan toplantının bilgisi partinin resmi sosyal medya hesabında paylaşılmamıştır. Tüm örgüt kısa mesaj servisiyle bilgilendirilmemiştir. Bu korku nedir? Örgütün sesini kesme çabasının sebebi nedir? Kongre sürecinde ‘birlikte kazanacağız’ söylemiyle yarışa girenlerin; birlik ve beraberlikten ne anladığı ortaya çıkmıştır. ‘Benden olmayanın yanımızda yeri yoktur’ yaklaşımıyla bu partiye eşik atlatacağını düşünen zihniyet hayal görmektedir. Birlik ve beraberlik söylemleriyle kongre sürecinde örgüt karşısında maske takanların, maskesi dün düşmüştür.”