GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Şubat 2024 Çarşamba 12:10

Dağ’dan 'belediye işletmelerinde alkol yasaklanacak mı?' sorusuna yanıt: Müftülüğe talip değilim!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “İzmir’de yaşam hakkına müdahale olacak mı?” ve “Belediye işletmelerinde alkol yasaklanacak mı?” sorularına verdiği yanıtta “Sorumun cevabı çok net. Ben Büyükşehir Belediye başkanlığına talibim, İl Müftülüğüne talip değilim” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) 36’ncı Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda kendisine yöneltilen “İzmir’de yaşam hakkına müdahale olacak mı?” ve “Belediye işletmelerinde alkol yasaklanacak mı?” sorularına yanıt veren Dağ, “Sorumun cevabı çok net. Ben Büyükşehir Belediye başkanlığına talibim, İl Müftülüğüne talip değilim” diye konuştu.

BRİFİNGE GİDERİM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talep gelmesi durumunda belediye başkanlarına brifing verebileceği ile ilgili çıkan haberler ise Dağ, “Biz de kamuoyundan duyduk. Tunç Bey’le iletişim sorunumuz yok. Keşke arayıp sorabilseydi Tunç Bey. O zaman daha iyi olurdu. Ben ayrı olmak şartıyla, brifing vermek isterse baş göz üstüne derim ve giderim. 10 Nisan’dan sonra alacağım brifingi baştan almış olurum” dedi.