GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Şubat 2024 Pazar 08:18

Dağ’dan ‘bar ziyareti’ yorumu: Takiye yapsam bugüne kadar ortaya çıkardı!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Alsancak-Gül Sokak’ta bulunan barlarda yaptıkları seçim çalışması ile ilgili olarak gelen tepkilere “Takiye yapsam bugüne kadar ortaya çıkardı. O sokaklara gittiğimizde mekanı dolaştık. O videoda görünenin 10 katı ilgi vardı. Bu görüntüler tartışılabilir. Camide Kur’an okuyunca da tartışılabilir. Her şey konuşulur. Bu anlamda önemli olan sizin vermiş olduğunuz güven hissi. Bu güven hissini vermek istiyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Bir TV ekranlarında Gazeteci Ümit Yaldız’ın sunduğu Söz Meclisten İçeri programında Gazeteciler Fatih Yapar, Ümit Yaldız, Mustafa Yılmaz ve Hanzade Ünuz'un sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde Dağ’ın gündem olan Gül Sokak ziyareti vardı.

‘SİYASET SADECE ALGI DEĞİL OLGULARLA YÖNETİLİR’
AK Parti Diyarbakır önceki dönem milletvekili Cuma İçten’in İzmir’e dair sözleri ve İzmir’de AK Parti ve Cumhur İttifakı bileşenlerine karşı olarak algıların olduğu ve bunu kırmak için nasıl mücadele edecekleri sorusu üzerine Dağ, “Siyaset sadece algılarla değil olgularla da yönetilir. Olgunun algıya galip geldiğini gösterdi seçim sonuçları. Algı için çalışırsınız ama olgulardan kopmamak daha önemlidir. Olgunun üzerine algıyı koyarsanız katma değer sağlar. Biz çok gerçeğiz. Ben her şeyimle İzmirim. Ben gözümü burada açtım. Cuma İçten bizim partimizde iken aday göstermediği biri. Bunlar bizim partimizi temsil eden kişiler değil. Yanlış olduğunu o zaman da söyledim, kaza yaptı. Onun söylediği bizi temsil etmiyor. Onun üzerine bir okuma yapmak doğru değil” dedi.

HERKESE SAMİMİ OLACAĞIM
Dağ, “İzmir’in Kordon’u da Gümüşpala’sı da teleferiği de benim. Bunlarsız İzmir düşünülemez. Olguların daha önemli olduğunu düşünüyorum. Takiye yapsam bugüne kadar ortaya çıkardı. Bazı örnekler üzerinden okuma yapmayalım. Ben herkese samimi olacağım. Gerçeklerden uzaklaşmayacağım. Sıradan bir başkan olmayacağım” diyerek yanıt verdi.

AİLEMLE YAPTIĞIM EN KEYİFLİ İŞLERDEN BİRİSİ KARŞIYAKA SAHİLDE YÜRÜMEK
Seçim kampanyası içerisinde Dağ’ın Alsancak barlar sokağında gezmesi üzerine sosyal medyada ve ülke gündeminde yer alan görüntüler hakkında Dağ, “2 Temmuz bizim evlilik yıldönümümüzdü. 2021’de Ankara’dan İzmir’e 1 Temmuz’da gelmiştim. Gece eve girdim. Kızım evlilik yıldönümümüz dedi. Unuttum dedim. Yayınımız vardı, gün içi program doluydu. Röportaj yaptık Adem Metehan ile. A Haber yayını vardı, akşam iptal oldu dediler. Çok mutlu oldum o haberi duyunca. Ticaret Odası’nın en üst katındaki yerde eşimle yemek yemeye gittim. Yemekten sonra Kordon’da yürüdük. Onun dışında bizim çocuklarla en keyifli işlerimizden biri çocuklarla Karşıyaka’da sahilde yürümek. Tanıyan gelip sohbet ediyor. Tanısa da görüp selam veren oluyor uzaktan. Sürekli fotoğraf çektirme durumu oluyor ama bazen çok az oluyor herkes kendi işinde oluyor” anılarını anlattı.

‘CAMİDE KUR’AN OKUYUNCA DA TARTIŞILABİLİR, BARLAR SOKAĞINDA GEZİNCE DE’
Bu sokaklarda ilk defa gezmediğini belirten Dağ, “Gül Sokak’ta ve barlar sokağında ilk defa gezmiyorum. Bu görüntüler olanlar önceden planladığımız program değildi. Yemek yedik restoranda. Önceden planlasak kalabalık olurdu zaten. Konak adayımız Ceyda Hanım’la ‘hadi bir gezelim’ dedik. Mekan sahiplerinin çoğunu şahsen tanıyorum zaten. Birinin abisi eski sınıf arkadaşım. O sokaklara gittiğimizde mekanı dolaştık. O videoda görünenin 10 katı ilgi vardı. Bu görüntüler tartışılabilir. Camide Kur’an okuyunca da tartışılabilir. Her şey konuşulur. Bu anlamda önemli olan sizin vermiş olduğunuz güven hissi. Bu güven hissini vermek istiyorum” dedi. 

‘AİLECEK BURADA YAŞAMAKTAN HOŞLANIYORUZ’
Adaylık sürecini keyifli geçirdiğini belirten Dağ, “Sevinçliyim çünkü İzmir’i çok seviyorum. Ankara’dan gelen misafirimiz vardı, benim hanımla konuşmuşlar. Hanım İzmir sevgimi ‘birinci sırada İzmir var, sonra ben geliyorum’ diyerek anlatmış. Hanım benden daha önceden beri İzmirli. Ailecek burada yaşamaktan hoşlanıyoruz. Burada bizim İzmir’de önümüzdeki 5 seneyi paliyatif çözümler ile geçirme ihtimalimiz yok. Belediye günü kurtaran işler yapıyor. Esaslı hamleler yapmamız lazım. 1 dönemde, 2 dönemde hepsi olmaz. Kendimi vazifeli ve görevli olarak görüyorum. En acil trafik ve ulaşımı görüyorum” diyerek mutluluğunu anlattı.