GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Şubat 2022 Perşembe 10:37

Dağ, ‘Kılıçdaroğlu provakasyon yapıyor’ dedi... Kaos çıkacağına inanmıyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını ödemeyeceği yönündeki açıklamasını değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, " Bu bir provokasyon durumunda yapılan ve kaos çalışması. Ben buradan böyle bir netice çıkacağını düşünmüyorum. Vatandaşımızı zaten bu konuda bize yaşadığı meseleyi iletiyor. Kılıçdaroğlu bir provokasyon yaparken,  biz bu konuda kamuoyuna açık şekilde çalışması yaptığımızı söylememize rağmen çıkacak sonucu kendisine mal etmeye çalışacak" dedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ CNN Türk'ün canlı yayına katıldı. 

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Dağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik zamları ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

BİZ DE SU FATURALARINI ÖDEMEYİN Mİ DİYECEĞİZ?
CHP Lideri'nin "Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" sözlerini provokasyon olarak nitelendiren AK Partili Dağ, geniş çaplı bir kriz olacağını düşünmediğini belirtirken "Biz muhalefeti önemsiyoruz. Muhalefetin ülke, Türkiye, demokrasilerde gerekli olduğunu, muhalefetin muhalefet gibi bir görev üstlendiğinde çok büyük fayda üstlendiğini biliyoruz. Biz de bazı yerelde muhalefetiz. Bende İzmir milletvekilim ve İzmir Büyükşehir Belediyesi de bir durum olduğu muhalefetim. Uzun yıllardır ülkemizde muhalefet bir eleştiri öneri değil, bir yıkıcılık unsuru haline gelmiş durumda. Bunu biz Gezi Olayları'nda gördük. O kriz esnasında bir öneri ortaya koyması durumunda olan muhalefet Kemal Kılıçdaroğlu Kadıköy'de miting yaparken gezi olaylarına gideceğini ve herkesin oraya gitmesini istemişti ve bu gezi olaylarını çığırından çıkaran durumdu. Kılıçdaroğlu hep bir provokasyon peşinde. Bu bir provokasyon durumunda yapılan ve kaos çalışması. Ben buradan böyle bir netice çıkacağını düşünmüyorum. Vatandaşımızı zaten bu konuda bize yaşadığı meseleyi iletiyor. Kılıçdaroğlu, bir provokasyon yaparken, biz bu konuda kamuoyuna açık şekilde çalışması yaptığımızı söylememize rağmen çıkacak sonucu kendisine mal etmeye çalışacak. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Büyükşehirlerimizde otobüs biletlerine ve suya zam geldi. Burada da faturayı alan İzmir, İstanbul, Antalya, Adana'da biz de fatura ödemeyin mi diyeceğiz, otobüse binerken bilet basmayın mı diyeceğiz?" diye sordu.

Dünya çapında enerji maliyetlerinin arttığını vurgulayan Dağ, bunları bahane olarak sunmak istemediklerine değinerek , "Bizde bunu savundukları için muhalefet dahi yapmıyoruz. Enerji fiyatlarındaki artışın küresel boyutlu olduğunu muhalefet bilmiyor mu? Bizim geçen sene bunu süspanse ettiğimiz ve bu sene de tekrar gündeme aldığımızı söylüyoruz. Biz vatandaşımıza küresel durumu bahane olarak söylemiyoruz. Vatandaşımızın sorunları en az seviyede yaşaması gerektiğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

HALKIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ
Sunucunun 'zamlar geri alınacak mı?' sorusuna ise CHP'li siyasilerin enerji üretimine karşı çıktığını belirterek yanıt veren Dağ sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü:

"Bu konuda olabilir… Enerji Bakanlığı ve EPDK'nın nünde bütün veriler. İşin bir yanında hazine ve maliyet boyutu var. Bu konuda bir çalışma yürütülüyor. Uzun vadede, TC'yi düşünen, yöneten ve yönetmeye talip olanlarında düşünmesi gereken enerji konusunda dışa bağımlılığı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Biz yıllardır bunun için çalışma yapıyoruz ancak buna kimler karşı çıkıyor? Biz nükleer tesis kurarken önümüze çıkan kim? Bunu halkımızın takdirine bırakıyoruz. Karadeniz doğalgazına sevinmediler bile, Doğu Akdeniz'de ne işimiz var dediler."

BU KÜLTÜRÜ YIKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun vatandaşlardan İBAN ile para istendiği dönemlerde halka gönderilen İBAN'lara vatandaşların elektrik faturalarını atmasını ve 'sıra sende' ibaresini belirtmesi önerisini de değerlendiren Dağ, ülkemizin kültüründe dayanışma olduğunu vurgularken şunları söyledi:

"Bizim kendi kültürümüzde dayanışma kültürü var. Orman yangınları döneminde AFAD'ın açtığı hesap var. Bunlar AFAD üzerinde yardım etmek isteyen vatandaşımız için açılan durumlar. Bunu kimse şahsına istemiyor, devlet içinde. Bu bizim kendi kültürümüz içindeki özellikler. Askıda fatura diye bir düzenleme yaptı. CHP'li belediyeler. Bizim belediyelerimiz yıllardır yapıyordu bunu. Bu kültürü yıkmasına izin vermeyeceği CHP zihniyetinin. Bunlar bu kültürün yıkılmasını istiyorlar. Biz özellikleri olan, hassasiyetleri olan vicdanı olan insanların. Bu vicdanın daha etkili olması için üzerimize düşeni yaparız. Kılıçdaroğlu gibi yıkıcı zihniyetteki insanlara fırsat vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.  Bundan iki ay önce daha hararetli konuları konuşuyorduk. İhracatımız, cari dengemiz bir noktaya gelmiş, büyümemiz hep ileri doğru olmuş. 2022'nin önümüzdeki aylarında stabil bir dolar kuru, yaz ayları ile birlikte turizmin önemli bir yerlere geldiğinde önümüzdeki aylarda daha rahat nefes alacağımızı duruma geleceğiz diye düşünüyorum."

BİZİM BÖYLE BİR GÜNDEMİMİZ YOK
Muhalefet partileri tarafından sıkça dile getirilen 'erken seçim' konusunda da kendilerinin öyle bir gündemi olmadığını belirten Dağ, sözlerini şu ifadeler ile tamamladı:

"Bizim hiçbir zaman gündemimizde böyle bir şey yok. Bizim tüm çalışmamız, düşüncemiz… Ben tanıtım ve medya başkanıyım. Tanıtımların çalışması bizim başkanlığımızdadır. Tüm çalışmamız 2023'e yöneliktir. Biz yeni hükümet sistemine geçerken erken seçimi gündemimizden çıkarmamız lazım. Çünkü yatırım yapacak iş insanı ona göre yatırım yapar. Zamansız yapılan seçimler insanların yapacağı yatırımları ektiler ve dolaylı olarak herkesi etkileyen süreci ortaya koyar. Muhalefetin dediğine bakarsak. 2018 Haziran'ından bu yana her gün erken seçim diyor. 24 Haziran'dan 1 gün sonra yapılan açıklamaya bakın orada da Kılıçdaroğlu erken seçim diye neredeyse. Bizim böyle bir gündemimiz yok. Isıtıp ısıtıp muhalefetin önümüze getirmesinin anlamı yok."