GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Nisan 2023 Cuma 19:32

DSP İzmir’de istifa depremi… Partinin önemli ismi istifa etti!

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, "Sürecin buraya gelmemesi için çok mücadele verdim ancak olmadı. Bu karar, sadece DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın marifeti değildir; Kemal Kılıçdaroğlu'nun da suçu vardır. Böyle bir ittifakı kabul edemeyeceğim için Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ettim" dedi. Bir başka Genel Başkan Yardımcısı Onur İste'nin de istifa ettiği öğrenildi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Demokratik Sol Parti'nin (DSP), Cumhur İttifakı'na katılma kararı, beraberinde istifaları da getirdi. DSP'nin İzmirli Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, karara tepki olarak istifa ettiğini açıkladı. Diğer Genel Başkan Yardımcılarından Onur İste'nin de istifa ettiği, Dilara Kumova'nın da istifanın eşiğinde olduğu öğrenildi. Partisinin Cumhur İttifakı'na katılmasından üzüntü duyduğunu belirten Selçuk Karakülçe, Egedesonsöz'e şu açıklamalarda bulundu:

KARAKÜLÇE: SÜRECİN BU NOKTAYA GELMEMESİ İÇİN ÇOK  UĞRAŞTIM
"Bu karar, sadece DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın marifeti değildir; Kemal Kılıçdaroğlu'nun da marifetidir. Millet İttifakı'nın da marifetidir.Millet İttifakı ile daha doğrusu CHP ile bir araya gelebilmek için çalmadık kapı bırakmadık. Millet ittifakında olmayı çok istedik ancak kimse kapımızı çalmadı, kimse kapısını açmadı. Cumhur İttifakı ile birlikte olmayı hiç hoş karşılamıyorum. Bu yüzden genel başkan yardımcılığı görevimden istifa ettim. Biz elimizden geleni yaptık. İşin bu aşamaya gelmemesi için çok uğraştım. Biz bugünler için siyaset yapmadık ama ne yazık ki siyasetin bu yüzünü de görmüş olduk. Aksakal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bayrağını gösteriyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin orada bayrağını göstermekle olmuyor bu işler. Kıbrıs Rum halkına teşekkür ediyorum. AK Parti'nin 2004 yılında getirdiği referandumda iyi ki hayır dediler. AK Parti'nin de onayladığı Hannan planı onaylansaydı, bugün KKTC diye bir yer yoktu. Rumların o kararı sayesinde bugün Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ayakta duruyor."