GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Nisan 2022 Pazar 08:44

DSİ’nin ocak projesine bakanlıktan onay!

DSİ’nin baraj ve göletlerin inşaatında kullanmak için Bergama’da açacağı yeni bir taş ocağına daha Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi. Ocak alanı zeytinlikler ve ormanlık alanların ortasında kalıyor.

EGEDESONSÖZ - Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı DSİ Genel Müdürlüğü’nün İzmir’in Bergama ilçesinde kum, çakıl, malzeme ocağı ve yıkama eleme tesisi açmak için geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurmuş, bakanlık ÇED sürecini başlatmıştı.

Proje tanıtım dosyasını inceleyen bakanlık ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdiğini açıkladı.  Proje ile birlikte yaklaşık 3 hektarlık proje alanından yılda 180 bin ton kil çıkarılacak. 560 bin TL’ye mal olacak projeye en yakın yapı 295 metre uzaklıkta.

Proje alanı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Parsel Sorgulama uygulaması ekranında “Tarla” olarak kayıtlı durumda. Proje alanın etrafı ise devlet ormanları ile kaplı. Yine proje alanın yakınlarında bir adet güneş enerji santrali ve bir adet rüzgar enerji santrali bulunuyor.

İKİNCİ OCAK ALANI
Ocaktan çıkarılan hammadde Bergama’da yapılması planlanan sulama amaçlı Seklit Göleti’nin inşaatında kullanılacak. Bu ocak, DSİ’nin bu göletin inşaatında kullanmak için açtığı ikinci alan. 840 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak gölet, bin 500 dekar araziyi sulayacak. 20 milyon liraya ihale edilen Seklik Göleti’nin 2023 yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.