GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Aralık 2021 Perşembe 15:52

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı’dan ilk değerlendirme

Açıklanan asgari ücreti 'yetersiz' olarak değerlendiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı "Bundan sonra asgari ücret ortalama bir ücret haline gelecek. Yoksulluk sınırının 10 bin 600 TL olduğu bir ülkede asgari ücretin 4 bin 250 olması kabul edilebilir değil" dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Erdoğan, asgari ücretin yüzde 50 seviyesinde artırılarak 4 bin 250 TL çekildiğini duyurdu. Öte yandan asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisi de kaldırıldı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı açıklanan asgari ücret rakamlarını Egedesonsöz’e değerlendirdi.

Belirlenecek olan asgari ücretin ‘yetersiz’ olduğunu ifade eden Sarı “DİSK olarak biz asgari ücretin 5 bin 200 TL olarak belirlenmesi gerektiğini dile getirmiştik. 2008’deki dolar kuru ile karşılaştırdığınızda asgari ücretlinin kaybı devam diyor. Asgari ücret belirlenirken çoklu yoksullaştırma politikası uygulanıyor. Bundan sonra asgari ücret ortalama bir ücret haline gelecek. Tüm çalışanların yaşamları yoksullaştırma politikaları içerisine konuldu. Kimse artık bu saatten sonra farklı maaş beklemesin. Yoksulluk sınırının 10 bin 600 TL olduğu bir ülkede asgari ücretin 4 bin 250 olması kabul edilebilir değil” dedi.