GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Temmuz 2022 Perşembe 01:54

DEÜ’de ikinci Hotar dönemi!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dönem daha Prof. Dr. Nükhet Hotar’a görev verdi.

EGEDESONSÖZ – Resmi Gazete’de yer alan ilana göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin de bulunduğu 4 üniversitenin Rektör atamalarını gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi için yapılan başvuruları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 yıldan beri rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar’a önümüzdeki dönem için de görev verdi.

Prof. Dr. Hotar; 15 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle, yükseköğrenim hayatına başladığı Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü olarak atanmıştı.

HOTAR'DAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR MESAJI
Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Nükhet Hotar "Araştırma üniversitemizin 40'ncı yılında; gönülden bağlı olduğum #universitemDEU'ya, ikinci kez beni Rektör olarak atayan muhterem?? Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. El birliğiyle üretmeye ve aziz milletimize bağlılıkla hizmet etmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. 

NÜKHET HOTAR KİMDİR?
Fatma Seniha Nükhet Hotar, 25 Ekim 1961 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Babasının ismi Tevfik Hamit, annesinin ismi Fatma Vedia'dır. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1990 yılında doçent, 1998'de profesör oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürdü. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Türkiye-AB İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı, Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyesi ve Resmi Arabulucu oldu. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda makalesi yayınlandı.

22. Dönem İzmir Milletvekili. 22. Dönem'de AB Uyum Komisyonu Üyesi ve Başkanvekili olarak görev yaptı. Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Hotar, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmadı. İngilizce bilen Fatma Seniha Nükhet Hotar, 1 çocuk annesidir.