GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Kasım 2021 Cuma 15:17

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin planları askıda

Yaklaşık 2 yıl önce ‘depreme dayanıksız’ olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden inşa edilmesine karar verilen DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı ile ilgili imar planları askıya çıktı.  

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Balçova ilçesi İnciraltı Mahallesi’ndeki Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne ait parsellere ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini açıkladı. Bir ay süre ile askıda kalacak planlara göre emsal değeri 1.50 olarak belirlendi. 

Parsel değişikliği yapılan alanda Dokuz Eylül Üniversitesi, Maliye Hazinesine ait mülkiyetler yanı sıra  İzmir Büyükşehir Belediyesinin şirketi olan Ege Şehir Planlamaya ve Balçova Belediyesine ait mülkiyetler de bulunuyor.

Plan değişikliğine gerekçe olarak “İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesi sınırlarında, mülkiyeti Dokuz Eylül Üniversite’sine ait 2276 ada 1, 6, 13, 24, 27, 29, 31, 32, 33 parsellerin yer aldığı alana ait imar planları onayının 1981 yılı olduğu Balçova Belediyesince düzenlenen imar durumunda belirtilmektedir. Bu tarihten bu yana parsel içinde herhangi bir imar planı değişikliği yeni bir düzenleme yapılmamıştır. Ancak 1981 yılından bu yana değişen mevzuat ile gösterim teknikleri alandaki mevcut durum ve yapılaşma eğilimleri gereği alanda imar planının güncellenmesi gereğini doğmuştur. İmar planı çalışması bu amaçla hazırlanmıştır” ifadeleri yer aldı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Balçova’daki Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ile Devlet Konservatuvarı binalarının 2109 yılında depreme dayanıklı olmadığının raporlarla tespit edilmesinin ardından binalar boşaltılmış; birimlerin öğretim ve sanat faaliyetlerine geçici süreyle Tınaztepe Yerleşkesinde devam edilmesi kararlaştırılmıştı.