GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Kasım 2021 Cuma 17:03

Cüruf tesisine 1357 imza ile itiraz

Aliağa Çevre Platformu, Şehitkemal Mahallesi yapılmak istenen cüruf depolama ve geri dönüşüm tesisine topladığı 1357 imza ile itiraz etti.

EGEDESONSÖZ - Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm A.Ş. tarafından İzmir'in Aliağa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Şehitkemal Mahallesi'ndeki Akçekise Mevkiinde “Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık (Cüruf) Bertaraf Tesisi” yapımı için çevresel etki değerlendirme süreci başlatılmış ancak cüruf depolama tesisinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında “Halkın Katılım Toplantısı” Aliağalıların tepkilerinden dolayı yapılamamıştı. 

Aliağa Çevre Platformu (ALÇEP) bileşenleri de tesise ‘ÇED Olumlu’ kararı verilmemesi talebini topladıkları dilekçelerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletti. İlçede toplanan 1357 imza PTT aracılığı gönderildi.

‘YENİ BİR KİRLETİCİ İSTEMİYORUZ’
Dilekçede “Paris İklim Anlaşmasının TBMM’de kabul edildiği bu günlerde yöremizdeki yer altı su kaynaklarımızı, tarım alanlarımızı, zeytinlerimizi, su göletlerimizi, Bal Ormanımızı, kirletecek bu projeyi yöre halkı olarak istemiyoruz. Hava kirliliği raporlarında İzmir’in en kirli havasına sahip olan ilçemizde yeni kirletici tesislerin kurulması kabul edilemez. Doğamızı, havamızı, suyumuzu kirleteceK ve tüm bölge halkımızın sağlığını olumsuz etkileyecek söz konusu projelerin ÇED süreçlerinin sonlandırılmasını  “Anayasa’nın 56. Maddesindeki Sağlıklı çevrede yaşama hakkımız ve çevreyi koruma ödevimiz” gereğinde talep ediyoruz” denildi.

‘CÜRUF DÖKÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ’
Toplanan imzalarla ilgili açıklama yapan Aşağı Şehitkemal Mahallesi Muhtarı Ayşe Algül devlet yetkililerine seslenerek “İnşallah cevapları olumlu gelir. Biz sözümüzün arkasındayız. Hiçbir şekilde bu bölgeye cürufun dökülmesini istemiyoruz. Hayatımızın elimizden alınmasını istemiyoruz” dedi.