GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Aralık 2020 Perşembe 16:13

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyor: Kaderini 'Facebook' belirleyecek!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılandığı davanın duruşması gerçekleştirildi. Mahkeme, duruşmayı 6 Nisan 2021 tarihine ertelerken Facebook’a yazı yazılması kararı aldı.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sosyal medya paylaşımları üzerinden yargılandığı davanın duruşması gerçekleştirildi. Hazırlanan iddianameye göre;  Cumhurbaşkanına hakaret,  halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkın bir kısmını sosyal sınıf din mezhep cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağılama, halkın bir kesiminin belirlediği dini değerleri aşağılama suçlarından yargılanan Arda savunma yaptı. Avukatı Ayşe Zübeyde Aydın ile mahkemeye gelen Arda, daha önce olduğu gibi savcılıktaki ifadelerinin aynısını tekrar ettiğini söyledi. Arda, sosyal medya paylaşımlarının kendisine ait olmadığını ifade etti.

34 Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan Başkan Arda, “Bir iftirayla, komployla karşı karşıyayız. Bana ait olmayan şeyleri dayattılar. Hepsini reddediyorum. Ben siyasette nezaket dilini benimsemiş birisiyim” dedi. Arda’nın avukatı Aydın ise, “Siyasi bir komplo olduğunu düşünüyoruz. Hakim de bu nedenle Facebook genel merkezine yazarak, araştırma yapılmasını talep etti. Bu paylaşım, başkan tarafından mı yapıldı, başkaları tarafından düzmece olarak mı hazırlandı, araştırılması istenildi. Ona göre karar verilecek” diye konuştu.

Duruşmayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatI AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı  Gülşen Gezici takip etti.  Mahkeme, duruşmayı tanıkların dinlemesi ve eksiklerin tamamlanması için 6 Nisan 2021 tarihine erteledi.

Öte yandan duruşmayı AK Parti İlçe Başkanı Serdar Muçay ile birlikte takip eden AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca yaptığı açıklamada, Başından bu yana teşkilatımız ve meclis grubumuz olarak Gaziemir’in beraber, ortak akılla yönetilmesi için irademizi bildirdik. Bununla ilgili de milletvekillerimizle birlikte belediye başkanına ziyaretlerimizi yaptık. Ne yazık ki Sayın Arda’nın bu konuda böyle bir iradesi olmadı. Ben merkeziyetçi, her şeyi ben bilirim edasıyla hareket etmesinden dolayı, Gaziemir’de maalesef ortak paydada buluşamıyoruz. Bizim ortak paydamız Gaziemir’in geleceğidir. Ne yazık ki belediye başkanıyla ortak paydada buluşamıyoruz. Kendisi de Gaziemir’de bir iş yapmıyor. İlçe adına bir arpa boyu yol alınamıyor” ifadelerini kullandı.