GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ocak 2022 Cuma 14:07

Cumhurbaşkanı videosunu yayımlamıştı... CHP'li Sertel: Başıma bir şey gelirse sorumlusu Erdoğan!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ile ilgili partisinin grup toplantısında söylediği sözlere tepkisini sürdürdü ve dini kullanarak hedef gösterildiğini söyledi. Sertel, “Bizi orada göstererek sanki yüce dinimize karşıymışız gibi hedef yapanlar bilsinler ki korkumuz yok! Onların boyunları vebal altındadır. Başıma bir şey gelirse de; bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gösterdiği videoda Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel'in de yer aldığı bir bölüm göstermesi sonrası siyasette yeni bir tartışma alevlenmişti. Erdoğan, partisinin haftalık olağan grup toplantısında CHP'li Sertel'in bir televizyon programında Mehmet Barlas'ı kastederek söylediği, "Camide tespih çekerken bile -samimiyetimle söylüyorum- Euro, Dolar diye çekmiyorlarsa ben de Atila Sertel değilim" sözlerinin yer aldığı videoyu izlettirmiş ve video sonunda "Ne kadar gevşek değil mi?" sorusunu sormuştu partililere.

Bu eleştiriler üzerine SonSöz TV’de açıklamalarda bulunan Sertel, bu şekilde dini duygular üzerinden yanlış algılar yaratılarak hedef gösterilmenin doğru olmadığını ve sonucunda başına bir şey geldiğinde bunun sorumlusunun Recep Tayyip Erdoğan olacağını ifade etti.

KİMİN NE OLDUĞUNA ONLAR KARAR VEREMEZ
Dine ve dindar insanlara saygısı olduğunu dile getiren Sertel, bunun üzerinden siyaset yapılmasına karşı olduğunu belirtti. Bu konu üzerinden algı yaratılarak kendisinin hedef gösterilmesine tepki gösteren Sertel, “Ben onu Mehmet Barlas gibi medya düşkünlerinin, medyaya sosyalist çizgiden gelip iktidar yalakalığı çizgisinde kendilerini perçinleyenleri anlatırken söylemiştim. Bunların dini imanı para demiştim. Bunları anlatırken de ‘Camide Euro, Dolar diye tespih çektiklerini biliyorum’ dedim. Cumhurbaşkanı onu alıp kendi grup toplantısında göstermiş, algı yaratmış. Kimin din düşmanı, kimin dindar olduğuna; kimin müslüman olup olmadığına karar verecek kişi onlar değil. Ben kul hakkı yiyenlerin, vatandaşın hakkına el uzatanların, dini siyasete kendi geleceklerini kurmak için alet edenlerin toplum nezdinde nasıl değerlendirdiğini biliyorum. Dindar olan insanlara son derece saygım vardır. En ufak bir saygısızlık etmem. Ama dini kullanarak kendi geleceklerini inşa edenler, para babaları, ağa babaları; ülkede kendi mal varlıklarını inanılmaz boyutlara taşıyanların, kul hakkı yiyenlerin nasıl insanları yüce dinimizden soğuttuğunu da biliyorum. Bunlar yüzünden insanlar gerçekten dinden uzaklaşıyorlar. Dinde Allah ile kul arasındaki inanç gereği uyması gereken kuralları sessiz sedasız, efendice yapan insanlardan oluşan bir ülke olmamız lazım” şeklinde konuştu.

BOYUNLARI VEBAL ALTINDA
Dini kullanıp insanları karalamaya ve hedef göstermeye çalışanlardan korkmadığını, başına bir şey gelirse sorumlusunun Erdoğan olduğunu söyleyen Sertel, “Ben Allah’tan başka kimseden korkmam. Beni hedefe çekenlere; ‘benim başıma bir şey gelirse sorumlusu sizsiniz’ derim. İnsanları hedefe çekenler, bu ülkede Çetin Emeç’lerin, Necip Hamlemitoğulları’nın, Uğur Mumcu’ların, Bahriye Üçok’ların Turan Dursun’ların, gazetecilerimizin katledildiği ülkemizde, hedefe çekenlerin boynuna borç, vebal kalır. Bizi orada göstererek sanki yüce dinimize karşıymışız gibi hedef yapanlar bilsinler ki korkumuz yok, sokakta yalnız dolaşırız. Korumamız yok, tek başınayız. Hiç kimseden de çekinmeyiz. Şunu bilsinler; boyunları vebal altındadır. Başıma bir şey gelirse; bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.