GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Şubat 2022 Çarşamba 12:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan vekillerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaklaşık 60 AK Parti milletvekiliyle bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıda neler konuşulacak? Detayları CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan anlattı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi. CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan toplantıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Gündemde ekonomi, 2023'e giden yolda AK Parti'nin stratejisi ve dış politika olacak. Milletvekilleriyle yapılan toplantıda daha ziyade Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekillerinden bölgelerinden, illerinden gelen verileri alıyor; sahayı, atmosferi onların deyimleriyle onların ifadeleriyle dinlemiş oluyor. Ayrıca vatandaşların milletvekillerine vermiş oldukları talepleri ve beklentileri doğrudan milletvekilleri bu istişare toplantılarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletiyorlar.

Gündemde ekonomi ayağı oldukça önemli. Zira 20 Aralık kararlarının ardından döviz kurlarında bir miktar geriye doğru hareket gözlemlendi. Ancak Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat Hesabı gibi diğer enstrümanların yansımaları nasıl oldu, halk nezdinde bunun yansımaları ne oldu? Bütün bunlar da milletvekilleriyle yapılan istişare toplantısında değerlendiriliyor.

Dış politika oldukça önemli. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Ukrayna'yı ziyaret edecek. O ziyaret öncesi AK Parti'nin milletvekilleriyle de bölgedeki gergin atmosferin sonlandırılması için Ukrayna ve Rusya arasında bir diplomasi, bir arabuluculuk girişimi için neler yapılabilir? Bunlar da elbette değerlendirilecek.

İstişare toplantılarının ilk serisi geçtiğimiz yıl içerisinde sonlandırılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan artık istişare toplantıların 2. serisine başladı. 2. serinin 2. toplantısı da bugün AK Parti Genel Merkezi'nde devam ediyor.