GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Nisan 2022 Salı 16:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Kişida ve Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ile telefonda görüştü. Görüşmede, ikili ilişkiler ve Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Kişida ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-Japonya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı.

Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkes sağlanması ve insani koridorların açılmasına yönelik girişimleri sürdürdüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı ile görüşmesi sonrasında Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor'la da telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-Slovenya ilişkileri ve Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler ele alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile telefonda görüştü.

Görüşmelerde Rusya-Ukrayna savaşı başta ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.