GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Şubat 2019 Çarşamba 14:03

Cumhur İttifakı’nda flaş gelişme: İzmir'in meclis listesinde uzlaşı yok!

AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın İzmir’de belediye meclis üyesi adaylıkları noktasında oluşturacakları listeler farklı olacak. Geçmiş süreçte başkan adaylıklarında uzlaşan iki parti meclis üyeliklerinde anlaşamadı ve kendi listelerini birbirlerinden bağımsız olarak çıkarma kararı aldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı’nda meclis üye listeleri konusunda flaş bir gelişme yaşandı. Daha önceki süreçte İzmir’in 30 ilçesinde ve büyükşehir noktasında başkan adaylıkları kısmında uzlaşı sağlayan iki parti meclis üyesi aday listelerinde bir türlü orta yolu bulamadı.

Gelinen noktada uzlaşmazlık yeni bir seçenekle çözüldü. Her iki partinin de kendi meclis üyesi aday listelerini oluşturması ve seçimlere bu isimlerle girmesi kararlaştırıldı. İki partinin il başkanlığı ise bu konudaki çalışmalara başladı.

Cumhur İttifakı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında AK Partili Nihat Zeybekci ile temsil ediliyor. Ayrıca İzmir’de 5 ilçede MHP’nin adayı, 25 ilçede ise AK Parti’nin adayı seçmenin karşısına çıkarılacak. Başkan adayları her iki partinin teşkilatları tarafından desteklenecek.