GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Şubat 2024 Salı 13:26

Cumhur İttifakı listesinde sürpriz... Ünlü klarnetçi meclis adayı!

İzmirli klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici Bergama’da Cumhur İttifakı’nın meclis üyesi adayı oldu.  Kınık Belediye Başkanı ve Bergama Adayı Dr. Sadık Doğruer’in listesinde yer alması beklenen Şenlendirici seçilmesi halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de gelecek.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesi belediye başkan adaylarıyla birlikte meclis üyesi adaylarını da seçim kuruluna verecek olan siyasi partiler çalışmalarını büyük oranda tamamladı.  Yoğun talebin alındığı meclis üyeliklerine aday gösterilmeyenler de eklenince bazı ilçelerde başvurular 200’ü buldu.

Düzenlenen toplantıyla geçtiğimiz haftalarda İzmir adaylarını tanıtan Cumhur İttifakı’nda meclisler de şekillendi. MHP ile kontenjan hesabı yol alan AK Parti, bazı ilçeleri MHP’ye bırakmıştı.  Bakırçay Havzası’nda Bergama ve Kınık’ta 2019’daki seçimleri kazanan Cumhur ittifakı beş yıl boyunca çeşitli hizmetlerde bulundu. Yeni seçim döneminde AK Parti, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’yu yeniden aday göstermezken Kınık’ın başarılı belediye başkanı Dr. Sadık Doğruer’e Bergama görevini vererek buradan aday yaptı. İki dönemdir Kınık’ta hizmet eden Doğruer yerini ise İlçe Başkanı Sami Mollaahmet’e bıraktı.

KAZANIRSA BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ DE OLACAK
Listelerin şekillendiği iki ilçede sürpriz bir isim dikkat çekti. İzmirli klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici Bergama’da Cumhur İttifakı’nın meclis üyesi adayı oldu.   Aslen Bergamalı olan ve burada yaşayan Şenlendirici’nin üçüncü sıradan meclise yazıldığı öğrenildi.  Şenlendirici, Bergama’nın kazanılması halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de gitmiş olacak.

DİKKAT ÇEKEN DESTEK
Sahnelerdeki performansını siyasete de yansıtmak isteyen Şenlendirici’ye, AK Parti içinde yaptığı çalışmalarda ünlü yapımcı Polat Yağcı’nın da destek verdiği öğrenildi. Polat Yağcı tarafından kurulan bir Türk müzik şirketi olan Poll Production vasıtasıyla sanatçıların albümleri çıkarken çeşitli programlar televizyonlarda yayınlanıyor. Son olarak “Şarkılar Bizi Söyler” programıyla ekranlara çıkan Şenlendirici, Hakan Altun ve Sibel Can üçlüsü Kanal D’de izleyici ile buluşmuştu.

ŞENLENDİRİCİ'DEN AÇIKLAMA: SİYASİ PARTİ ÜYELİĞİM YOK
Şenlendirici sosyal medya hesabı üzerinden aday olmasıyla ilgili bir açıklama yayımladı. Şenlendirici yaptığı açıklamada siyasi parti üyeliği olmadığının altını çizerek şunları söyledi:

Bergama Belediyesi Meclis Üyeliğine aday gösterilmem ile ilgili bir açıklama yapma gereği duydum. Öncelikle, herhangi bir siyasi partiye üyeliğim olmadığının bilinmesini isterim. Değerli dostum Sadık Doğruer'in ricası üzerine, bir siyasi partiden değil, Belediye Başkanı Kontenjanı'ndan direk aday olarak gösterildim. Ben de bu "Başkan Kontenjanı Meclis Üyeliği Adaylık Teklifini", doğup büyüdüğüm Bergama'ya faydalı olmak adına, bir nevi "Kültür Sanat ve Müzik Elçisi" olma misyonu ile kabul ettim. Kültürel ve sanatsal faaliyetleri, siyaset ve partiler üstü bir noktada gördüğümü belirtmek isterim. Kültür ve Sanat, benim için ayrıştırıcı olmaktan ziyade bütünleştirici kavramlardır. Memleketim Bergama'nın tüm dünyada tanıtımına katkı sağlayacağına inandığım işler yapmayı arzuluyorum. Bu isteğimin siyasi çekişmelere konu edilmesini doğru bulmuyorum. Kamuoyuna saygılarımla.