GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mart 2024 Perşembe 14:57

Cumhur İttifakı Adayı Öztekin’den iddia: Buca’da iftar yemekleri geri toplatıldı!

Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin, Buca Belediyesi’nin iftarın ilk günü dağıttığı yemeği, şirkete para verilmediğinden dolayı geri toplatıldığını iddia etti. Öztekin konu hakkında, “İlk gün iftar yemeği verecekti belediye. İnsanlar iftar yemeğinin verileceği alana gittiler, yemekler geldi ancak yemek şirketi Buca Belediyesi’nden parasını alamadığı için yemekleri topladı, geri götürdü. İnsanlar da iftar yapamadan oradan ayrılmak zorunda kaldı” dedi.

EGEDESONSÖZ – Cumhur İttifakı Buca Belediye Başkan adayı Adnan Öztekin, SONSÖZ TV ekranlarında Gazeteci – Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. Öztekin, Buca Belediyesi ile ilgili bir iddia ortaya attı.

‘BELEDİYENİN DAĞITTIĞI YEMEĞİ GERİ TOPLADILAR’
Öztekin, Buca Belediyesi’nin borçlarına dair açıklamalarda bulundu. Buca Belediyesi Ramazan ayının ilk günü dolayısıyla kentte iftar sofrası kurdu. Öztekin’in iddiasına göre, sofrada dağıtılan yemek belediyenin şirkete para vermemesinden sonra kaldırıldı. Öztekin bu durumu ‘itibarsız’ olarak değerlendirirken şöyle anlattı:

Borçlardan dolayı yaşananlardan en kötüsü de şu oldu: Ramazan ayına girdik, ilk gün iftar yemeği verecekti belediye. İnsanlar iftar yemeğinin verileceği alana gittiler, yemekler geldi ancak yemek şirketi Buca Belediyesi’nden parasını alamadığı için yemekleri topladı, geri götürdü. İnsanlar da iftar yapamadan oradan ayrılmak zorunda kaldı. Daha sonraki günlerde anlaşma oldu da iftar yapıldı mı bilmiyorum. Maalesef Buca Belediyesi’nin itibarı yok. O kadar itibarsızlaştırmışlar ki, yemek firması bile yemekleri alıp gidiyor, parasını alamadığı için, alamayacağını bildiği için…

‘TAMİRE İHTİYACI OLAN ARAÇLARA PARÇA TEMİN EDİLEMİYOR’
Mevcut Belediye Başkanı Erhan Kılıç döneminde borçların arttığını belirten Öztekin, “Erhan Kılıç kardeşimiz 328 milyon lira borçla belediyeyi devraldı. Bugün borç, 1,5 milyar lira olmuş. Peki bu para nereye harcandı? Bakıyoruz, ortada bir eser yok. Mazot yokluğundan araçlar hizmete çıkarılamıyor. Büyükşehir, Buca Belediyesi’ne 18 çöp kamyonu verdi. Tamire ihtiyacı olan bu araçlar, yedek parça temini yapılamadığı için şantiyede park halinde duruyor” dedi.