GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Şubat 2024 Çarşamba 18:05

Cumhur İttifakı Adayı Dağ’dan ‘Karşıyaka Stadı’ çıkışı: Bahanelerle stadı yapmaktan kaçtılar!

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ziyaretinde konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “2019'da Karşıyaka Belediye Başkanı ve İzBB Başkanı değişince ‘stadı bize devredin biz yapalım’ dediler olur dedik. Tüm protokolü hazırladık sonra baktılar yapmak zor olacak, birçok bahane ile yapmaktan kaçtılar. Ben bu stat için gerekli mücadeleyi vereceğim” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, saha çalışmaları kapsamında Ege Genç İş İnsanları Derneği’ni (EGİAD) ziyaret etti.

Yoğun katılımlı gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Dağ, dikkat çekici mesajlar verdi.

YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Sözlerine İzmir'in potansiyelini belirterek başlayan Dağ, "İzmir binlerce yıllık tarihi ile doğal güzellikleri ile kültürel ve sosyal dokusu ile dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. İzmir eşsizdir. Bizler bu eşsiz şehrin evlatları olarak kentimizi daha ileriye taşıma sorumluluğuna sahibiyiz. İzmir için dertlenmek ve ileriye taşıma arzusu içindeyiz. Hamd olsun rabbim bize gençliğimizden itibaren güzeller güzeli kentimize hizmet etme fırsatı verdi. Şimdi de inşallah bu şehrin şehri emini olmaya talibiz. İzmir'in ekonomik kalkınmasında iş insanlarımızın rolü, önemi paha biçilemez. Yenilikçi fikirleriniz, yatırımlarınız ile şehrimizin sosyoekonomik yapısını her gün güçlendiriyorsunuz. İzmir'in sadece ulusal değil uluslararası yapıda rekabet edilebilirliğini arttırıyorsunuz. 1 Nisan sabahında iş dünyamızın önünü açacak politikaları hayat geçirmeyi taahhüt ediyorum. Şehrimizi kalkındırmak hepimizin önem verdiği hususlardan biridir. Gençlerimiz de en önemli kaynaklarımızdandır. Gençlerin yenilikçi bakış açısı şehrimizin kalkınmasında büyük rol oynayacak.  Özellikle liman arkası ile yüksek teknolojiyi entegre ederek ileri teknoloji vadisi oluşturma hedefimiz vardır. İzmir’in yenilikçi ve sürdürülebilir ekonomik yapıya ulaştırılmasında gençlerimiz lokomotif olacaktır.  Şehrimiz yıllardır maruz kaldığı ihmal yüzünden bugün potansiyelini tam olarak gösterememektedir. İnşallah göreve gelir gelmez bu potansiyeli göstermek için uluslararası yatırımları hayata geçireceğiz" dedi.

TEK BAŞINA YAPMAM KOLAY DEĞİL
Yapılacak projelere de değinen Dağ, "İnanın şehrimizin potansiyeli de enerjisi de gördüğümüzden alamadığımız hizmetlerden ibaret değildir. Bu şehir potansiyeli şayet harekete geçirirse bizim her çeyrek açıklanan ülke büyümesinin 0,5 ile 1 puan daha fazla katkı sağlama imkanı bu şehrin var. Dolayısıyla bunu sizin gibi genç yeni fikirlere atıp yeni yatırım yapma hevesi olan, yatırım yapma iştahı olan gençlerimizle birlikte başaracağız. Şehrin hassasiyetini ve kıymet verdiği hususları koruyacağız ancak şehrin ekonomik büyüyebileceği alanda çalışmaları birlikte yapacağız. Bu alanda hepinizin desteğine ihtiyacım var. 1 Nisan’a kadar destek verirsiniz vermezsiniz onu kastetmiyorum. 1 Nisan sonrası desteğinize ihtiyacım var. Kabuğumuzu kırmak zorundayız. Ben daha farklı lansman yapmak istedim. Benim hayalim daha büyük. Ancak önceliklerimiz, mecburiyetlerimiz bizi buna zorladı. Ben 12'nci sıraya trafiği koymak istemezdim. Ben ilk sıraya ekonomik olarak hangi alanda büyüyeceğizi koymak isterdim. Alsancak limanı ve arkasını bilim vadisi yaparak, oradan Basmane ve Konak’ı… Yani yürüyen bir şehir yapmak. Böyle bir şehri önceliğe almak isterdim. Projelerimi açıklarken ilk sıraya trafiği değil bunu almak isterdim. Ancak önceliğe trafiği aldık. Sonra sosyal belediyecilik, kentsel dönüşüm ve çevreyi aldık. 25 yılda her 5 yılda 5 bin konut dönüşseydi bugün 125 bin konut dönüşmüş olurdu. Bugün 1970’lerde yapılmış ön sokaklarda da değişime ihtiyaç var. Ömrümüz belki yetmez, ancak bu işleri yapmak için benim tek başıma yapmam kolay değil. Bunları hep birlikte başaracağız.Bu şehrin kabuğunu kırma konusunda engel olanlara karşı desteğinize ihtiyacımız olacak. Kentsel dönüşüm yapacağız, tabii ki sesler çıkacak ancak her şeyden öte biz bu şehrin 25-30 yılını planlamak zorundayız" diye konuştu.