GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Şubat 2024 Perşembe 16:52

Çocuğunun gözü önünde öldürülmüştü… Gün yüzü göremeyecek!

Boşanma aşamasında olduğu Recibe Koluman'ı öldüren Kudbettin Koluman’ın yargılandığı davada, faile kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir’de 28 Nisan 2023’de boşanma aşamasındaki Recibe Koluman’ı ateşli silahla katleden Kudbettin Koluman hakkında görülen davanın üçüncü duruşması İzmir 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmada taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, yetki belgeleri ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatları, İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi avukatı ile tutuklu yargılanan Kudbettin Koluman hazır bulundu. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Recibe’nin yakınları ve çok sayıda kadın takip etti. Davanın üçüncü duruşmasında karar çıktı. Tahrik ve tasarlamanın olmadığı hükmü verilirken Kudbettin Koluman’a ağırlaştırılmış müebbet verildi.

NE OLMUŞTU?
28 Nisan'da saat 08.00 sıralarında Konak ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde meydana geldi. Tezgahtar olarak çalıştığı fırına gitmek için yanına aldığı küçük kızı ile evinden çıkan yaşları 4 ile 16 arasında değişen 4 çocuk annesi Recibe Koluman'ı, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan boşanma aşamasındaki eşi inşaat işçisi Kutbettin Koluman takip etti. Bir süre sonra belinden tabancasını çıkartan Kutbettin Koluman, arkasından yaklaştığı Recibe Koluman'ın başına ateş etti. Kanlar içinde yerde kalan Recibe Koluman'ın öldüğünden emin olmak isteyen Koluman, yaklaşıp, çocuğunun gözü önünde 2 el daha eşinin başına ateş ettikten sonra koşarak uzaklaştı. Recibe Koluman hayatını kaybetti, şüpheli aynı gün polise gidip teslim oldu.