GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ekim 2017 Pazartesi 17:37

Çıray’ın istifası için Genel Merkez’den ilk yorum: Yolda bulduklarımızla değil…

CHP Genel Sekreteri Sındır, Milletvekili Çıray’ın CHP’den istifası için, “Başka mecralarda arayış içinde olanları geçmişten bugüne gördük. Siyasi yaşamdan silinip gittiler. İktidar mücadelemize yolda bulduklarımızla değil tüm örgütümüzle yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Aytun Çıray partisinden istifa etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile gün içinde bir araya gelen ve kararını açıklayan Çıray, Meral Akşener’in kuracağı yeni partiye geçeceğini de kamuoyuna duyurdu.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çıray’ın kararı hakkında Egedesonsöz’e konuştu. Sındır önemli açıklamalarda bulundu.

ÇIRAY’IN İSTİFASI SONRASI CHP İZMİR’DEN İLK TEPKİ: BİZİM İÇİN KAYIP DEĞİL!

-FLAŞ! CHP'NİN İZMİR VEKİLİ AYTUN ÇIRAY: 'YAŞASIN ATATÜRK' DEDİ... YENİ PARTİYE GİTTİ!

İZMİR HALKI KENDİSİNİ TBMM’YE TAŞIMIŞTIR!
Sındır, “Ne söyleyebilirim ki? Arzu etmediğimiz bir durum. Sayın Çıray’ın taktiridir. Partimizi, bizleri üzmüştür, kırmıştır. Kendisi partimize sayın genel başkanımızın ricasıyla Atatürk ilkeleri cumhuriyet değerleri ve AKP iktidarı dönemindeki erozyona uğrayan temel değerlere sahip çıkmak adına partimize katıldığını ifade etmiştir. Üzüntümü ifade etmekten öte bir şey söyleyemeyeceğim. Partimiz örgütümüz ve İzmir halkı kendisini TBMM’ye taşımıştır. Bundan sonra kendi verdiği kararla bir başka siyasi partinin kuruluşuna katılma konusunda bir yol çizdiğini duydum” dedi.

BEKLİYORDUM İFADESİNİ KULLANARAK…
Çıray’ın istifasının bekleyip beklemediğine ilişkin konuşan Sındır, “Bekliyordum ifadesini kullanarak kendisine saygısızlık etmiş olurum. Şahsi bir karardır. Biz yolumuza yürüyeceğiz. CHP tüm ilke ve değerleriyle geçmişte olduğu gibi daha da güçlenerek yoluna yürüyecektir” açıklamasını yaptı.  

MÜCADELEMİZE YOLDA BULDUKLARIMIZLA DEĞİL…
Sındır, “Başka mecralarda arayış içinde olanları geçmişten bugüne gördük. Siyasi yaşamdan silinip gittiler. Aytun Bey’in özelinde bunu dilediğim için söylemiyorum ama CHP güçlü bir partidir. CHP cumhuriyetin kurucu partisidir, tüm örgütleriyle yoluna yürümeye devam edecektir. Bizim bir tek hedefimiz vardır. Türkiye’yi öncelikle karanlığa götüren bu süreçten aydınlığa doğru yolunu çevirmek iktidara gelerek ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Bu iktidar mücadelemize yolda bulduklarımızla değil tüm örgütümüzle yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.