GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Haziran 2023 Perşembe 19:13

Çiğli'yi karıştıran olayda Gümrükçü'den ilk hamle!

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Hıdır Işık arasında yaşanan kavganın gündeme geldiği belediye meclisinde Başkanvekili Bektaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yaşanan olaylar bizleri de üzdü. Sayın başkanımız bir inceleme komisyonu kurdu. Komisyonumuz gerekli incelemeyi gerçekleştirecektir. Bizim de temennimiz bir daha böyle olayların yaşanmamasıdır” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı meclis salonunda, Başkan Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkanvekili Deniz Bektaş yönetiminde gerçekleştirildi.

Toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, "14 ve 28 Mayıs'ta çok önemli bir seçim yaşadık. 1977 yılı da dahil bütün seçimleri yaşayan biri olarak söylüyorum ki, seçimleri büyük çoğunlukla olay çıkmadan atlattık. Çiğli’de de, ufak tefek itirazların dışında tam bir demokrasi şöleni yaşandı. 28'inci dönemde tüm milletvekillerine başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanımız tekrar seçildi. Kendisini kutluyorum. CHP’li 14 vekile de başarılar diliyorum” dedi.

ÇİĞLİ’NİN BU TARZ HOŞ OLMAYAN OLAYLARLA ANILMASINI İSTEMEZDİK
Boztepe, geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık arasında yaşanan gerilime dikkat çekerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Boztepe şöyle konuştu:

“Çiğli’nin bu tarz hoş olmayan olaylarla anılmasını istemezdik. Ne yazık ki gerginlikler yaşanmış ancak hukuka intikal etmiş, bizim yapabileceğimiz bir yorum yoktur. Bu olayda, kim haklı kim haksız bilemeyiz ikisine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

BEKTAŞ: İNCELEME KOMİSYONU KURULDU
AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe’nin, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ve Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Hıdır Işık arasında yaşanan olayı dile getirmesinin ardından, Başkanvekili Deniz Bektaş, yaptığı açıklamada, “Yaşanan olaylar bizleri de üzdü. Sayın başkanımız bir inceleme komisyonu kurdu. Komisyonumuz gerekli incelemeyi gerçekleştirecektir.Bizim de temennimiz bir daha böyle olayların yaşanmamasıdır” ifadelerini kullandı.