GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Aralık 2023 Salı 18:04

Çiğli için yola çıkan Yıldız sahaya indi

İZSU Kanalizasyon Daire Başkanlığı görevinden istifa ederek CHP’den Çiğli Belediye Başkanlığı için yola çıkan Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız; saha çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Merkez çarşıda, kadın ve gençlik ekibiyle birlikte esnaf ziyaretleri yaparak hemşerileriyle sohbet eden Yıldız; “ Çiğli beni bilir; ben Çiğli’yi ezbere bilirim. Yediden yetmişe bir sevgi köprüsü kurabiliyorsam, bu sıcak ilgiyle karşılaşıyorsam; bundandır. Mesleğim boyunca öğrendiğim; belediyeciliğim boyunca deneyimlediğimden fazlasını ilçem için hayata geçirmeye kararlıyım.” diye konuştu.

'Bir belediye, hayatın tam ortasındadır'
CHP Çiğli Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; merkez çarşı esnafının sorunlarını dinlerken; vatandaşların da beklentilerini paylaştı. Kalabalık bir ekiple yüzlerce insana dokunan Yıldız; gördüğü ilginin heyecan verici olduğunu belirterek şunları söyledi; “ Demek ki bugüne kadar doğup büyüdüğüm ilçemde bir iz bırakabilmişim. Aday Adayı olarak konuştuğum insanların gözlerinde bunu görüyorum ve heyecanım artıyor. Çiğli’nin elbette sorunları var; ve ben hiçbir sorunun çözüm için kararlılık karşısında şansı olmadığını düşünüyorum. Bir belediye; hayatın tam ortasında durur; hizmet alanına 360 derece bakar. Dokunmadık insan, hayat, alan bırakmaz. Kentsel yenilenmeden tüm alt ve üst yatırımlara; sosyal projelerden kalkınma projelerine kadar hazırız. Çiğli; önce halkının ve liyakat sahibi, uzman bir kadronun çizdiği yolda; ya haketttiği yere gelecek ya gelecek.”

'Gecesi gündüzü olmayan hizmet…'
İlçesinin önceliklerini belirten Yıldız; “Çarşı ziyaretlerimizde insanlarla konuşurken, gündemlerimizin aynı olduğunu yine gördüm.  İlçemin ihtiyaçlarını, hemşerilerimin beklentilerini biliyorum. Evet iddialıyım… Çiğli beni bilir; ben Çiğli’yi ezbere bilirim. Yediden yetmişe bir sevgi köprüsü kurabiliyorsam, bu sıcak ilgiyle karşılaşıyorsam da bundandır. Mesleğim boyunca öğrendiğim ve belediyeciliğim boyunca deneyimlediğimden fazlasını ilçem için hayata geçirmeye de kararlıyım. Sofraların vazgeçilmezi tuzun tanesi bile emek yüklüdür. Emeksiz bir üretim de hizmet de olamaz. Seçilmiş, sorumluluk almış bir belediye başkanının gecesi gündüzü olamaz. Hizmetin de gecesi gündüzü yoktur. Çöpümüzü toplarken, Harmandalı gerçeğimizi çözüme kavuştururken; sağlık ve eğitim ihtiyaçlarımızı da  gözetmeliyiz. Kentsel dönüşümü gerçekleştirirken, çocuklarımızın gençlerimizin geleceğine de yatırım yapmak zorundayız.”