GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Kasım 2023 Cumartesi 15:25

Çiğli'deki çöp krizinde mutlu son!

Çiğli Belediyesi'nde maaşların ödenmemesi ile yaşanan çöp toplama krizinde mutlu son. Çiğli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, personellerin maaşlarının yüzde 95'inin ödendiği belirtildi.  

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi'nde maaşların ödenmemesi ile yaşanan çöp toplama krizi sonrasında belediyeden konuya dair açıklama geldi. Ekonomik kriz nedeniyle böyle bir sorunun yaşandığını belirten Çiğli Belediyesi'nden "Hizmetlerimizin maliyetleri düzenli olarak artarken, gelirlerimiz aynı oranda artmamak ile birlikte iller bankasının ödenekleri de kesintili olarak yatmaktadır. Açıkçası bu krizin sorumlusu ne Çiğli Belediyesi ne de Çiğli Belediyesi emekçileridir. Her iki taraf da krizin mağdurudur" denildi. 

Çiğli Belediyesi tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

Son günlerde yaşanan ve basına da konu olan Çiğli Belediyesi emekçilerinin iş bırakma eylemi ile ilgili bilgilendirme şart olmuştur. Ülkemizde her geçen gün derinleşen ve emekçiler üzerinde büyük olumsuzluklara yol açan ekonomik kriz bir gerçektir.

Hizmetlerimizin maliyetleri düzenli olarak artarken, gelirlerimiz aynı oranda artmamak ile birlikte iller bankasının ödenekleri de kesintili olarak yatmaktadır. Açıkçası bu krizin sorumlusu ne Çiğli Belediyesi ne de Çiğli Belediyesi emekçileridir. Her iki taraf da krizin mağdurudur.

Çiğli Belediyesi emekçilerimizin maaşları her ayın 20’sinde ödenir. Bu ay ana hizmet binası haricindeki emekçilerin maaşları 23 Kasım tarihinde ödenmiştir. 24 Kasım tarihinde ise geri kalan emekçilerimizin maaşları ödenerek, yaklaşık yüzde 95’inin ödemesi yapılmıştır.

Bu doğrultuda bugün başta temizlik olmak üzere bir çok belediye hizmetinin sağlanması konusunda çalışmalarımızın devam edeceğini bildiririz. Kıymetli Çiğlili hemşehrilerimiz, bu süreç ile ilgili göstermiş olduğunuz duyarlılık için teşekkür ediyoruz.