GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Ocak 2016 Salı 10:12

Çiğli’de öğrencilere tatilde sinema şöleni

Çiğli Belediyesi, bu yıl da sömestir tatilinde karne alan öğrencileri unutmadı. Çiğlili çocuk ve gençler, birbirinden güzel ve eğlenceli filmleri bu sömestrde de izleyebilecek.

Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen sömestir sinema şöleni, birbirinden güzel ve eğlenceli filmlerle Çiğli’de yaşayan çocuk ve gençlere şölen tadında bir tatil programı sunmaya hazırlanıyor. Okulların tatile girmesinin ardından 23 Ocak Cumartesi gününden itibaren gösterime girecek filmleri, çocuk ve gençler 30 Ocak tarihine kadar ücretsiz olarak Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda izleyebilecekler. Bu yıl gösterime girecek filmler arasında: Tarih öncesinde yaşayan kralın oğlu Prens Edouard’ın hikayesinin anlatıldığı Maymun Prens, define haritası peşinde yollara düşen arkadaşların konusunun anlatıldığı Geniş Aile Yapıştır, Doğu Anadolu’da yaşayan Sabri ve Medeni’nin koyunlarını satmak için geldiği İstanbul’da yaşadıklarının anlatıldığı Yav He He ile Meksika Yağmur Ormanlarında yaşayan Sacha ve Manu isimli rakunların hikayesinin anlatıldığı Ormanda Karmaşa bulunuyor.

Filmler her gün 10:30, 12:45, 15:00, 17:15 ve 19:30 seanslarıyla Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda izleyicileriyle buluşacak.

Bol eğlenceli tatil
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yoğun bir eğitim döneminin ardından gelen yarıyıl tatili için çocukları ve gençleri unutmadıklarını belirterek, onlar için güzel bir sinema şöleni hazırladıklarını söyledi. Başkan Arslan, “Eğitim dönemi boyunca çocuklarımız ve gençlerimiz çok yoruldular. Böylesi tatlı bir yorgunluğun ardından dinlenmek onların hakkı diye düşünüyoruz. Bu nedenle yarıyıl tatili süresince onlar için birbirinden güzel, eğlenceli filmlerin yer aldığı bir program hazırladık.Karne almanın heyecan ve mutluluğunu yaşayan çocuk ve gençlerimizin yanındayız. Sinemaya gidecek maddi gücü olmayan aileler için bu eksikliği gidermenin zorluğunun farkındayız ve vizyon filmleri gösterimimiz sayesinde bu konuda onlara destek olmaya çalışıyoruz. Tüm çocuk ve gençlerimizi film şölenimize davet ediyoruz” diye konuştu.