GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ocak 2023 Cuma 17:50

Çiğli’de işçilerden ek zam talebi

Ek zam talebiyle eylem yapan Çiğli Belediyesi işçileri Başkan Utku Gümrükçü’ye taleplerini karşılama çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi şirketlerinde ÇİBEL AŞ'de çalışan Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube üyesi işçiler, ek zam talebiyle sokağa indi.

Zam talebini belediye başkanına ileten işçiler yapılan görüşmelerden de olumlu sonuç çıkmayınca belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşçiler adına yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Yıl boyu TÜİK enflasyonunun, reel enflasyonun yarısına bile gelmediği konusunda ülkenin ana muhalefet partisi ve saygın ekonomistleri hemfikirken, toplu sözleşmemizden gelen haklarımız içinde olarak yalancı enflasyon dediğimiz makul taleplerimizi bile çok görmelerini kabul etmiyoruz

Bu yaşadığımız mağduriyetin baş aktörü ülkeyi yönetenler olsa da belediye başkanımız, yöneticileri ve meclis üyeleri mağduriyeti gördüğü halde bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için harekete geçmiyorlarsa, mağduriyete katkı koyarak mağduriyeti katmerli hale getirirler

Biz çözüm üretmeye açık, makul taleplerimiz arkasında dimdik dururken belediye başkanımız Utku Gümrükçü'yü hayat pahalılığının çok altında, makul taleplerimizi karşılamaya davet ediyoruz”

NİSANDA GREVE ÇIKMIŞLARDI
ÇİBEL AŞ’de çalışan 930 işçi, geçtiğimiz yılın Nisan ayında greve çıkmış ve 6 günlük grevin sonunda sendika 3 yıllık sözleşmeyi imzalamıştı.

Birinci yıl yüzde 36, ikinci yılın ilk altı ayında yüzde 20 ikinci altı ayında da yüzde 17, üçüncü yılda da TEFE artı ÜFE/2 artı 2 oranında zam işçilerin beklentilerinin altında kalmıştı, Ücretlerinin asgari ücret altında kaldığını belirten işçiler, yevmiye ücretlerinin yükseltilmesini talep ediyor.