GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mart 2024 Pazar 18:12

Çiğli’de iktidarı hedef aldı: İzmir'e çökmek istiyorlar!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çiğli’de Halk Buluşması programında konuştu. AK Parti iktidarını hedef alan Özel, "Birileri İzmir’in üzerine karabulutlar getirmek, İzmir’e çökmek istiyorlar. İzmir’in özgürlüklerini İzmir’den almak istiyorlar. Bunun için adaylaştılar ve İzmir'e geldiler. İzmir’de çok sıcak karşılanmadılar. Hemen rozetleri çıkardılar, billboardlardan ampulleri sildiler, Erdoğan'ın resimlerini kaldırdılar, kendilerinin partilerinin unutturmaya çalıştılar. Ancak bir gerçeği biliyoruz. Bugün İzmir'e Büyükşehir Başkan Adayını atayan kişi Boğaziçi'ne rektör atayan kişidir" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çiğli’de Halk Buluşması programında konuştu.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

Çiğli’nin kendine yakışır, örgütten gelen, Çiğli’ye hizmet etmek için sabırsızlanan adayımız Onur Emrah için ve Karşıyaka’nın, İzmir’in başarılı belediye başkanı hem sakin hem kararlı hem inançlı hem gayretli, planlamalıyı çok iyi bilen, iyi ekip kuran ve ne yapmak istediğini bilen, İzmir’i cumhuriyeti ikinci yüzyılında İzmir’i bir dünya kenti yapacak Cemil Tugay için destek istiyorum.

Emin olun bu şehirde büyümüş olan genel başkanınızın gözü hep İzmir'in üzerinde olacak, desteği arkanızda olacak.

HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜ SORUNUNU ÇİĞLİ'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ
Yapılacak çok iş var. Öncelikle Çiğli Belediyesi’nde ufak tefek sorunları vardı, ödemelerde ufak tefek gecikmeler oluyordu. Önümüzdeki hafta pazar günü göreve geldikten sonra o iş Onur'a emanet.

Çiğli'nin önemli sorunu var, Harmandalı Çöplüğü… Onur, Çevre Mühendisi kardeşimiz. Belediyeciliğe ilk kez niyetleniyor değil. 2021'de kanalizasyon daire başkanlığı görevine geldi. Mesleği gereğince atıklar, çöpler onun konusu. Cemil Tugay ile birlikte çalışıyorlar. 4'üncü büyük alan için çalışıyorlar. Size söz veriyoruz. El ele omuz omuza verecekler Harmandalı Çöplüğü sorununu Çiğli'nin gündeminden çıkaracaklar.

ELİNDEN TUTAN MI VAR?
Geçen gün AK Parti'nin Çiğli adayının bir açıklamasını okudum. Vaadinde seçilirse İZBAN'ı aşağıya almak vardı. İZBAN'ın üstünün işletmesi belediye ait, altyapısı Ulaştırma Bakanlığına ait. Eğer İZBAN'ı aşağıya aldırmak için Çiğli Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya gerek yok. Söyle partine, alsın aşağıya! Elinden tutan mı var? Murat Kurum'un 65 yaşından büyükleri vapura bedava bindirmesi gibi, nerede-ne oluyor, kimin yetkisi var bilmiyorlar. Tutmuş vaat diye İZBAN'ı aşağıya indireceğiz diyor. Söyleyeceksen onu Erdoğan'a söyleyeceksin.

İZMİR’E ÇÖKMEK İSTİYORLAR
Birileri İzmir’in üzerine karabulutlar getirmek, İzmir’e çökmek istiyorlar. İzmir’in özgürlüklerini İzmir’den almak istiyorlar. Bunun için adaylaştılar ve İzmir'e geldiler. İzmir’de çok sıcak karşılanmadılar. Hemen rozetleri çıkardılar, billboardlardan ampulleri sildiler, Erdoğan'ın resimlerini kaldırdılar, kendilerinin partilerinin unutturmaya çalıştılar. Ancak bir gerçeği biliyoruz. Bugün İzmir'e Büyükşehir Başkan Adayını atayan kişi Boğaziçi'ne rektör atayan kişidir.

İDDİAMIZIN ARKASINDAYIZ
Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız ise “Haftaya bugün sandığa gidiyoruz. Hep birlikte oyumuzu kullanacağız, irade ortaya koyacağız, bu irade demokrasiden, halkın iktidarından yani CHP’den yana olacak. Biz de bugüne kadar iddiamızın, vaatlerimizin arkasındayız. 31 Mart'da 22 yıllık her alanda yıpranmış, yozlaşmış AKP iktidarına karşı, her türlü engellemelere rağmen halkın yanına çalışacak önce Çiğli’de sonra İzmir’de bizimle birlikte misiniz? Bizlerin yanında mısınız?” ifadelerini kullandı.