GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2023 Cuma 19:10

Çiğli'de afiş gerilimi... AK Parti Grubu meclisi terk etti!

Çiğli Belediye Meclisi ikinci birleşiminde 2022 yılı mali yılı idare kesin gelir ve gider hesap cetveli oylandıktan sonra oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca, AK Parti ile CHP arasında seçim afişleri tartışması meclise damgasını vurdu. AK Partililer hesap cetveli oylanmadan meclisi terk etti.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Mayıs ayı ikinci birleşimi Başkan Utku Gümrükçü’nün yokluğunda, Başkan vekili Ali Rıza Koçer idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Meclis üyeleri, 2022 yılı idare kesin gelir ve gider hesap cetveli oy çokluğu ile karara bağlandı.

Ayrıca, AK Parti grubu mecliste seçim afişlerinin kaldırıldığını iddia ederek toplantıyı terk etme kararı aldı.

BİZİM AFİŞLERİ KALDIRIP KENDİ AFİŞLERİNİZİ ASIYORSUNUZ
Toplantıda, gündem maddeleri görüşülmeden önce söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, yasaklar kapsamında Çiğli’de AK Parti’nin seçim afişlerinin toplatılmasının ardından CHP’nin afişlerinin asıldığını iddia ederek tepki gösterdi. Boztepe, “ Çiğli bölgesindeki afişlerle ilgili sizi aradım kaldıracağız dediniz. Bizim afişlerimizi kaldırarak üzerine kendi afişlerinizi asıyorsunuz. İlçe Seçim Kurulu’ndan gelen kural varsa hepsini kaldırın. CHP’nin yaptığı bu hareketi yaptığı için meclisi terk ediyoruz. Bir arkadaşımız kalacak” diye konuştu.

Boztepe’nin ardından Başkan Vekili Koçer, ilçe seçim kurulundan afiş toplama kararının geldiğini ancak belediye çalışanlarının afişleri asmadığını söyledi. Koçer, Boztepe’nin tepkisinin doğru olmadığını belirterek, “Bana göre yaptığınız hareket doğru değil. İlçe Seçim Kurulu karar almış ve bölgedeki afişler kaldırılacak dendi. Ben de araç verdim, zabıtalar toplamaya başlamışlar. Nedim Bey dediki bizim afişlerden sonra bizimkiler geliyorsa haklısınız. Eğer bir hata varsa düzeltiriz dedim, talimat verdim. Meclis bittikten sonra ben gereğini yapayım” dedi.

Açıklamanın üzerine Boztepe, “Köyiçi planlarımız ölçüldü bugün… Geç kaldım, yolda bu afişleri gördüm. Çok üzüldüm.  Sizin sözüne güvenerek burada kalıyoruz. Terketmiyoruz” ifadelerini kullandı.Ardından meclise gelen AK Parti Meclis üyesi Nedim Aslan da “Yoldan geldim afişleri orada gördüm. Meclisi terk ediyoruz. Kararımız nettir” ifadelerini kullandı. Ardından AK Parti grubu protesto ederek meclisi terk etti.

2022 Mali Yılı İdare Kesin Gelir ve Gider Hesap cetevelleri maddesi oylandı.Meclis üyeleri, 2022 yılı idare kesin gelir ve gider hesap cetveli oy çokluğu ile karara bağlandı.