GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ağustos 2023 Perşembe 13:02

Çiğli’de aday bolluğu… Kulislerde kimlerin ismi öne çıkıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 27 Ağustos günü sandık başına gidecek olan Çiğli’de aday hareketliliği devam ediyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongreleri hız kesmeden devam ediyor.  Torbalı, Kiraz, Konak,  Balçova gibi ilçelerde seçim sürecini tamamlayan il örgütünde ise heyecan bu hafta kurulacak sadıklarla devam edecek.

Özellikle merkez ilçelerin bir çoğunda sandıklar henüz kurulmazken, gözler önümüzdeki günlerde kurulacak sandıklarda ve adaylara çevrilmiş durumda. Bu kapsamda aday bolluğu yaşanan Çiğli’de de parti içi çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

MEVCUT BAŞKAN ‘DEVAM’ MI DİYECEK?
Adaylığı en çok merak edilen isim ise mevcut başkan Mert Özcan… Yeniden ilçe başkanı olmayı istediği bilinen Özcan’ın mahalle delege seçimlerinde alınan mağlubiyetler sonrası ise adaylık konusunda henüz karar vermediği öğrenildi.

Delegeler ile görüşen Özcan’ın karar öncesi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile de görüştükten sonra karar vereceği iddia edildi.

AKGÜL’DE KARAR BEKLEMEDE
2019 kongre sürecinde ilçe başkanlığı için Mert Özcan ile yarışan ancak seçimi kaybeden Şirin Akgül’ün de tekrar aday olabileceği kulislerde yerini alıyor. Saha çalışmalarına başladığı iddia edilen Akgül’ün seçim ile ilgili kararını yakın süreçte açıklayacağı öğrenildi.

İlçede başkanlık için ismi geçen diğer isimler ise Çiğli eski İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve  Erzurum Tekman Hınıs Çevre Köyler Derneği Başkanı Haydar Ceylan… Delege seçimlerinde Mavi Liste’de yer alan Ceylan ve  Gültekin geçtiğimiz günlerde başkanlık için adaylığın açıklarken, seçim gününe kadar destek nabız yoklayacakları iddia edildi.

Ayrıca Mavi Liste temsilcilerinden  Erkan Akar da geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklamıştı.

MERCAN ‘ADAY DEĞİLİM’ DEDİ
İsmi ilçe başkanlığı için geçen ve İl Disiplin Kurulu Üyeliği görevini yürüten Zuhal Mercan’ın da aday olup olmayacağı merak konusu olmuştu. Gelen talep için partililere teşekkür eden Mercan, kongrede aday olmayacağını açıklamıştı

MAVİ LİSTEDE ADAY SAYISI 1’E İNEBİLİR
Aday adayı bolluğu yaşanan Mavi Listede ise isimlerin önümüzdeki günlerde bir araya gelerek kongre günü aday sayısını 1’e indirebileceği de iddia edildi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün ise kongre de henüz kimi destekleyeceği netlik kazanmadı.