GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Nisan 2022 Salı 23:23

Çiğli'de TİS düğümü çözüldü... Anlaşma tamam!

Çiğli Belediyesi’ne bağlı ÇİBEL A.Ş. ile DİSK’e bağlı Genel – İş 8 no’lu Şube arasında yaşanan toplu iş sözleşmesinin tıkanmasının ardından taraflar masada anlaşmayı sağladı. Yapılan anlaşmaya göre 836 işçiyi ilgilendiren sözleşme 3 yıllık olacak.

EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediyesi’ne bağlı Çibel A.Ş. ile DİSK’e bağlı Genel – İş 8 No’lu Şube arasında gerçekleştirilmeye çalışılan ve 836 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sonrasında tıkanmalar yaşanmış ve sendika greve gitmişti.

İşçiler, geçtiğimiz Perşembe gününden beri Çiğli Belediye Binası’nın önünde eylemlerini sürdürüyordu. Yaşanan gerilim esnasında Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile sendika arasında karşılıklı açıklamalar yapılmış, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de işçileri ziyaret etmişti.

Bugün bir kez daha masaya oturan taraflar arasında anlaşma sağlandı. Saatler süren görüşmenin ardından 3 yıllık sözleşme için anlaşıldı.

ANLAŞMANIN DETAYLARI BELLİ OLDU
İmzalanan sözleşmeye göre; ilk yıl yüzde 36, ikinci yılın ilk altı ayı için yüzde 20, ikinci yılın ikinci altı ayı için yüzde 17, üçüncü yıl için ise TÜFE - ÜFE oranlarına göre ve 2 puanlık artış sağlandı.

Anlaşmanın ardından tarafların yarın toplu iş sözleşmesi imzalaması bekleniyor.