GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Nisan 2019 Pazartesi 17:30

Çiğli'de Gümrükçü dönemi resmen başladı

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Çiğli’den belediye başkanı seçilen Utku Gümrükçü göreve başladı.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Millet İttifakı’nın adayı olarak seçimlere giren Utku Gümrükçü, bugün gerçekleşen devir teslim töreni ile göreve başladı.

İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Gümrükçü, devir teslim töreni için belediyeye geldi. Belediyede kendisini eski başkan Hasan Arslan karşıladı.

Arslan yaptığı açıklamada, “bugün güzel bir olay yaşıyoruz. 5 yıl Çiğli’ye CHP’li bir belediye başkanı olarak hizmet verdim. 1998 yılından beri Çiğli’yi CHP’li belediye başkanları yönetmektedir. 2019 yılı itibariyle CHP’de görevler üstlenmiş, il ve ilçe başkanlığı yapmış değerli partili arkadaşım Utku Gümrükçü bu dönem, bu göreve sahip olmuştur. Çok güzel bir oy farkı ile belediye başkanı olmaya hak kazanmıştır. Kendisini kutluyorum.  Bu bir görev değişimidir. Ne mutlu ki bana yine CHP’li bir belediye başkanına bırakıyorum. Bu bizim onur kaynağımızdır. 5 yıl boyunca Çiğli için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Çiğli’nin eksiklerini gidermek için uğraştık. Utku Gümrükçü arkadaşımızda bizim bıraktığımız yerden çalışmalara devam edecek. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Yeni başkan Gümrükçü ise “Bu bir bayrak yarışı ve belediyecilikte bir hizmet yarışı. Bugün itibariyle biz Çiğli’de vatandaşa hizmet için 7/24 çalışacağız. 1998’dan beri üstüne koydukça koyduk. Çiğli’yi İzmir’in gözbebeği, kuzeyin parlayan yıldızı haline getirdik. Şimdi önümüzdeki 5 senede Çiğli halkının katılımıyla değişimi ve dönüşümü, geleceği planlacağız. Ben başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, partime ve Millet İttifakı içerisinde buluştuğumuz Sayın İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve İYİ Parti Teşkilatına teşekkür ediyorum. İşimiz hizmet gücümüz millet diyorum, teşekkür ediyorum” dedi.