GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ekim 2020 Pazartesi 21:01

Çiğli Meclisi'nden Ataşehir planlarına veto!

Çiğli Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında Ataşehir Mahallesi'nde bulunan alanın imar değişikliği teklifi reddedildi.

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Ekim ayı ikinci oturumu Başkanvekili Ali Rıza Koçer’in başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında Çiğli Ataşehir Mahallesi'nde bulunan alanın imar değişikliği reddedildi.

Vatandaşlardan gelen taleplerin hemen reddedilmemesi gerektiğini belirten AK Parti Meclis Üyesi Nedim Aslan, “Ben hemen vatandaşın talebinin reddedilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İnşaat alanında ve durumunda değişiklik yok ama bir çalışma yapılırsa belediye alan kazanabilir, silueti de bozacak bir durum yok. Etrafına bakınca binalar aynı şekilde yükseliyor. Ben belediye bir şey kazanacaksa ve rant yoksa bence bu dosya değerlendirmeli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HAKKANİYETLİ DAVRANMAK LAZIM

Söz alan Çiğli Belediyesi Başkanvekili Ali Rıza Koçer, “Vatandaş 5 yıl önce mevcut imara bakarak arsayı alıyor. 10 yıl sonra ise geliyor benim kaybım çok diyor. Biz böyle durumlara çok sıcak bakmıyoruz. Vatandaşın hakkı varsa ve hukuka başvurursa ona bir şey yapamayız. Yer kusuru yok,   zayiatım çok diyor ama  olmaz. Hakkaniyetli davranmak lazım. Geçmişte bu talepler olumlu cevap verilmiş ama yanlış yapılmış. Bu eski belediyenin yeri biz yeterli değerlendirmeyi yapmışsızdır” diye konuştu.

Aslan yine de burada bir rant olmadığına vurgu yaptı. Aslan, “Mevcut imar aynı kalıyor ve konut, ticari ise ticari, yani bunda da bir değişiklik istenmiyor. Alanda da bir değişiklik yok. Dikey imar talep ediyor” dedi.

Bunun üzerine Koçer, Dikey yapılaşmaya sıcak bakmadıklarını kaydetti. Koçer, “Dikey talebe biz sıcak bakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

SENDİKAL HAKLARINI ALAMIYORLAR

Aslan, Çiğli Belediyesi bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerin sendikal haklardan yararlanmadığını ve sözleşmelerinin bittiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu sorunun kurumlar arası yazışmalardan kaynaklandığını ve şu an sendikal haklarını alamadıklarını bizlere ilettiler. Biz de bu konu ile ilgilenirseniz seviniriz.”

YETKİ KARGAŞASINDAN KAYNAKLANIYOR

Yönetimden kaynaklı bir karışıklık olmadığını belirten Koçer, yetki karmaşasından kaynaklı olduğunu söyledi.  Koçer, “Evet, güvenlikçi arkadaşlarımızın sözleşmesi yapılamadı, çok düşük bir maaş alıyorlar. Başkanımız çok istedi maaşları uygun bir duruma gelsin diye. Daha önce bu arakadalar Güvenlik Sen’den istifa etmişler ve Genel İş’e geçmişler ama sonra pandemi dönemi oldu. Daha sonra da sendika biz toplu sözleşme yaparken yetkili sendika Güvenlik Sen’di arkadaşlar da Güvenlik-Sen ile masaya oturmak istemediler Bakanlığa soruldu bugün tekrar bir görüşme yapıldı. Bu yetki kargaşasından kaynaklanıyor, yönetimden değil. O sorun bittiği an bakanlık ve sendika arasında sorun çözüldüğü ama biz geçmişteki haklarını da ödemek koşuluyla sözleşmeye hazırız. Yetki tamamlandıktan sonra Genel İş ile sözleşme yapacağız ve geçmişteki haklarını da vereceğiz” dedi.