GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ekim 2022 Pazartesi 19:46

Çiğli Meclisi'nde TOKİ müjdesi!

Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkan Vekili Ali Rıza Koçer idaresinde toplandı. Başkan Vekili Koçer, ”Tramvayın yüzde 90’ı tamamlandı. Mayıs’ta anahtarı çevireceğiz” dedi. Koçer ayrıca 161 taşınmazın ihalesi ile ilgili de, “Arsa ihalesi encümende, encümen en doğru kararı verir. Hepimiz Çiğli Halkının menfaati için çalışıyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Grubu ayrıca ilçede TOKİ yapılması için çalışmaların başladığını duyurdu.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Ekim ayı toplantısı Çiğli Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.  Toplantıyı Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Koçer yönetti. Toplantıda eylül ayına ait tutanaklar oylanırken görüşülen gündem maddeleri ilgili komisyonlara gönderildi.

KANER: “TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ”
Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner, “161 taşınmaz ile ilgili gerçekleşen ihaleyi yakından takip ediyoruz. ihale süreci titizlikle devam ediyor, bizler de durumu titizlikle takip ediyoruz.  Kamuoyu için en doğru kararı vereceğinize inanıyoruz. Ayda bir iki meclis toplansak da hepimiz Çiğli’de yaşıyoruz . Tramvay çalışması kamu hizmeti ama kamu eziyeti haline döndü.  Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının  titiz çalışması ile Mavişehir kavşağı açıldı  ve kısmi olarak kargaşa engellendi ama Ekol kavşağında ise kargaşa devam ediyor. Çiğlililer zor durumda kalıyor” dedi.

ASLAN: “TOKİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
AK Parti Grup Sözcüsü Nedim Aslan, “ Atatürk Mahallesi 8930/1 sokak TOKİ Konutları istinat duvarlarında bir kayma söz konusu yağmur gelmeden tedbir alınmalı. Merkezi hükümetin açıkladığı Çiğli’de Milli Emlak’a ait yerlerde bir TOKİ Projesi hazırlamaya çalışıyoruz, bununla ilgili birkaç lokasyon belirledik ve umuyoruz ki TOKİ’yi de Çiğli’de başlatmış oluruz. İhale sürecini de takip ediyoruz ve siz de bize bilgilendirme yaptınız. Umarız Çiğli için en iyisini yaparsınız. Daha doğru tekniklerle daha karlı bir şekilde satışa çıkaracağınıza inanıyoruz. Biz encümenin de Belediye Başkanının da en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Her şey Çiğli Halkı menfaatine olacaktı diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı

ÇETİN: “ENCÜMENİMİZ EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR”
CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Çetin “Encümenimiz, belediye ve meclis adına çalışır. Kendi seçtiğimiz arkadaşların doğru işleyişi anlamında bir tereddütlümüz yoktur. Kendi içimizden seçtiğimiz kurumun sanki saygınlığını tartışıyoruz bu olmamalı, endişe taşınmamalı ve ihale süreci de henüz bitmedi ve encümenimiz de en doğru kararı verecektir” dedi.

KOÇER: YÜZDE DOKSANI BİTTİ
Toplantıda konuşan Başkan Vekili Ali Rıza Koçer ise, “Arsa ihale meselesi encümende.. en doğru kararı encümen verir. Çiğli Halkının menfaati ne ise o karar çıkar. Hepimiz Çiğli halkının menfaati için çalışıyoruz. Galip Bey zamanından kalan bir konu. Koşullar şartlar değişti. Hem başkanımızın hem meclis üyesi arkadaşlarımızın en doğru kararı vereceğine eminim.  Tramvay inşaatının yüzde 90’nı bitti. Firmayı ve Büyükşehir’i kutluyorum. Firma ile görüştüm Mayıs ayında başkanımız anahtarı çevirecek. Sizlerden ricam hala toz toprak varsa bizi uyarın. Ekol Kavşağı’ndaki köprünün komple değişmesi lazım burada tıkandı biraz. Yoksa inşaat iyi gidiyordu. TOKİ’nin Çiğli’de olması bizi mutlu eder. Taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ederim” dedi.