GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ocak 2021 Cuma 16:45

Çiğli Belediyesi'nden esnafa 'nakdi' destek müjdesi

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dükkanı kapatılan esnaf için Çiğli Belediyesi adım atmaya hazırlanıyor. Şubat ayı olağan meclisinde görüşülecek maddenin kabul edilmesi halinde, Çiğli sınırları içerisinde dükkanları kapalı olan esnaflara bir defaya mahsus olmak koşulu ile komisyonların belirlediği tutarda nakdi yardım gerçekleştirilecek.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Şubat ayı olağan meclisi birinci oturumunun gündemi belli oldu.

Türkiye ve dünyada birçok insanın hayatını kaybettiği ve ekonomik anlamda ciddi mağduriyetler yaşamasına neden olan koronavirüs pandemisi için belediyeler gerek işletmelere gerekse vatandaşlara destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Çiğli Belediyesi'de, Çiğli sınırları içerisinde yer alan ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kapatılan işletmelere bir defaya mahsus nakdi yardım yapmaya hazırlanıyor.

Mecliste yer alan gündemin komisyona gönderilmesi durumunda, yardım tutarının komisyonlar tarafından belirlenmesi bekleniyor.

Meclis gündeminde yer alan madde de şu ifadelere yer verildi;

"Koronavirüs salgını nedeniyle ilçemizde kapalı bulunan işletmelere belediyemizce gelir kaybı desteği veya kira desteği sağlanması amacıyla bir defa mahsus olmak üzere nakdi yardım yapılması ile ilgili konunun görüşülmesi"