GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ocak 2023 Çarşamba 11:15

Çiğli Arıtma Tesisi’nde 5’nci tur… Dev ihaleye tek talipli!

Daha önce 4 kez ihaleye çıkılan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4'üncü fazın ikinci ikmal çalışmaları için bugün bir kez daha ihaleye çıkıldı. Tek firmanın katıldığı ihalede 598 milyon 650 bin TL teklif veren Faber İnşaat Sanayi ve Ticaret anonim Şirketi ve ARBİOGAZ Çevre Teknolojileri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ortaklığı oldu.

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezi'nin hayata dönüşünü sağlayan Büyük Kanal Projesi kapsamında, Türkiye'nin en büyük ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinden biri olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasite artırma çalışmaları için bir kez daha düğmeye bastı.

Dört kez 4'üncü faz ikinci ikmal çalışmaları için ihaleye çıkan Büyükşehir, en son gerçekleştirilen ihaleden de eli boş dönmüş ve fiyat farkından kaynaklı olarak ihaledeki tekliflerin yüksekliği nedeniyle süreç iptal edilmişti.

BAKANLIK KREDİ İÇİN ONAY VERMİŞTİ
Büyükşehir’in talebi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın desteği sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü, İZSU’nun sağlamayı planladığı dış borçlanma izninin uzatılması talebini değerlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin garantörlüğünde olacak şekilde 415 milyon liralık kredinin kullanma yetkisini onaylandı.

TEK FİRMA KATILDI
İZSU Genel Müdürlüğü İhale Salonu’nda bugün gerçekleştirilen ihaleye Faber İnşaat Sanayi ve Ticaret anonim Şirketi ve ARBİOGAZ Çevre Teknolojileri İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ortaklığı katılırken, firma 598 milyon 650 bin TL verdi. Faber İnşaat ve ARBİOGAZ iptal edilen son ihalede de en düşük 2'inci teklifi vermişti. 

Tesis için belirlenen yaklaşık maliyetin 516 milyon 315 bin 498 lira 96 kuruş olduğu öğrenildi. 

Teklif ile ilgili olarak komisyon kararının ardından ihalenin firmaya verilip verilmeyeceği belli olacak.

İstanbul merkezli Faber İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Bilal Şahin isimli tek ortağı bulunuyor. Yine İstanbul merkezli ARBİOGAZ Çevre Teknolojileri İnşaat Şirketi’nin ortakları arasında da Hacı Mustafa Bakır, Ali Ulvi Özen, Mehmet İzolluoğlu, Ali Adil Birinci ve Yılmaz Çelik yer alıyor.