GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ağustos 2021 Cumartesi 12:36

Çiçeği burnunda başkan hedeflerini anlattı: İzmir’de acil 20 bin 400 kişiye ihtiyacımız var

Gelecek Partisi İzmir'de İl Başkanlığı koltuğuna getirilen Onur Sivaslı, " İzmir'de 10 bin 200 civarında sandık ve 30 ilçemiz var. Bizim önceliğimiz kurulmayan ilçe başkanlıklarımızı kurmak… Sonrasında ise mahalle başkanları atanacak ve sandık kurulları oluşturulacak. Hedefimiz bu zaten. Bir tane sandık görevlisi bir tane müşahit ile birlikte 20 bin 400 kişiye ihtiyacımız var.  Önceliğimiz yani acil olarak bunlarla uğraşacağız" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti'den ayrılarak partileşme sürecini başlatan isimler arasında yer alan Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi'ni kurduğunu duyurmuştu.

Partileşme sürecinde İzmir'de bir türlü istediği sonucu alamayan Gelecek Partisi'nde 2020 yılında Cem Kavur'un kurucu il başkanı olarak atanması ile başlayan süreçte sırasıyla Mustafa Serhat Şener, Cüneyt İşçilik ve Hakan Yazar il başkanlığı görevini yürütmüştü.

Son olarak Hakan Yazar'ın da görevine son verilmesi sonrası yeni il başkanını belirleyen Gelecek Partisi İzmir'de başkanlık koltuğuna, Davutoğlu'nun talimatı ile yeni il başkanı Onur Sivaslı getirilmişti.

OLASI ERKEN SEÇİME HAZIRLANIYORUZ,
Çiçeği burnunda başkan Sivaslı, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede ciddi bir sorumluluk aldığını belirterek "Muhabirlikten yerel basından gelen, beyaz yaka olmayan bir kişi ilk defa il başkanı oldu. Bunun sorumluluğu büyük. Çünkü şimdiye kadar hep yazdık İzmir'in sorunlarını, hep siyasileri eleştirdik ancak şimdi masanın ters tarafındayız.  Şimdi ilk defa mikrofonun karşı tarafındayız. Bu da değişik bir duygu bizim için. İzmir de Gelecek Partisi'nin ilk kurucusu benim. Hafıza olduğumuz için Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu bizi seçti.  Geçmişten bugüne herkesi tanıyoruz burada. Tabii bu süreçte pandemi de oldu, ekonomik krizler oldu… Ancak bu süreçte partimize gelip giden herkesi tanıyorum. Şu an tekrar bir yapılanma süreci var, olası bir erken seçime hazırlanıyoruz" diye konuştu.

ÇALKANTILI SÜRECİ ATLATTIK
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı koltuğunda yaşanan değişimlerin düşünüldüğü kadar olmadığını belirten Sivaslı, "Yasal olarak ben aslında 3'ncü başkanım. İnsanlar kurucu başkanı unutuyor. Bir de kongre yaşandı. İnsanlar hiç kongre yapılmamış gibi düşünüyor. Kurucu il başkanımız zaten Koordinatörlük görevine atandı. Bu durumları atlıyorlar ve  Genel Merkez'in görevlendirmelerine bakmıyorlar. İlk kurulan partilerde iletişim alanlarında sıkıntı olabiliyor. Yani sizin söylediğiniz ile karşınızdakinin anladığı farklı olabiliyor.  Biz sıfırdan bir parti olarak kurulduk ve bundan dolayı da bu tür iletişim hataları yaşanabiliyor. Ancak bunların hiçbiri kendi içimizde konuşarak çözemeyeceğimiz konular değil. Bunlar toparlanabilecek konular.  Zaten biz bu çalkantılı süreci atlatmış durumdayız" ifadelerini kullandı.

İZMİR'DE DAVUTOĞLU'NA KARŞI DEFANS YOK
Gelecek Partisi İzmir'de geçtiğimiz aylarda üst üste yaşanan ilçe başkanlığı istifalarını değerlendiren Sivaslı, "Birtakım sorunlar oldu ancak, ilçe başkanlarımız ile bir toplantı yapacağız. Onlarla iletişim halinde olacağız ve bundan sonrası sorunları basın aracılığı ile dillendirmek yerine, bundan sonra açılacak ve kurulacak ilçe başkanlıklarımız ile gündeme gelmek istiyorlar. Basın mensuplarımızı da bundan sonra ilçe başkanlık açılışlarında göreceğiz.  Yeni kurulan partilerde iletişim hataları olabiliyor. Örneğin parti kuruldu ama genel başkanlık binası bulunamadı. İlçe başkanlıkları açıldı ama polis baskınları oldu. İzmir'de yer bulamadık, bize yer vermediler… Bu sorunların hepsi aşılacak. İzmir'de de Ahmet Hoca’ya karşı bir defans yok. Başbakanlık ofisini İzmir'de ilk zaten Genel Başkanımız açmıştı. İzmir'in sinir uçlarına dokunacak bir söylemi zaten hiç olmadı" dedi.

20 BİN 400 KİŞİYE İHTİYACIMIZ VAR
İlk hedeflerinin sandık görevlileri olduğuna da vurgu yapan Sivaslı, "İzmir'de 10 bin 200 civarında sandık var ve 30 ilçemiz var. Bizim önceliğimiz kurulmayan ilçe başkanlıklarımızı kurmak ve mahalle başkanları atanacak ve sandık kurulları  oluşturulacak. Hedefimiz bu zaten. Bir tane sandık görevlisi bir tane müşahit  ile birlikte 20 bin 400 kişiye ihtiyacımız var.  Önceliğimiz yani acil olarak bunlarla uğraşacağız. Gene Merkezimiz ya erken ya da baskın bri seçim bekliyor. Tabii bu çalışma sadece İzmir değil tüm Türkiye genelinde gerçekleştiriliyor. Seçim içi start verildi. Tüm partiler seçim atmosferine girdi" ifadelerini kullandı.