GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Şubat 2022 Cuma 08:27

Çeşme'nin Başkanı Karşıyaka'nın festivalini ti'ye aldı: Ot lazımsa gönderelim!

Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenecek 'Karşıyaka Ege Otları Festivali' için çağrıda bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Cemil Kardeşime de hayırlı uğurlu olsun, ot ihtiyaç olursa gönderelim. Hemen yanımızdaki komşumuz da yapıyor onlara da enginar olsun, ot olsun gönderiyoruz, Karşıyaka'ya da gerekiyorsa göndeririz" ifadelerini kullandı

EGEDESONSÖZ - Her yıl Nisan ayında gerçekleştirilen ve Türkiye'nin en büyük festivallerinden biri olan Çeşme Ot Festivali bu yıl Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Pandeminin ağır seyreden süreci sonrasında bu yıl kalabalık bir katılımcı gelmesi beklenen etkinlik 24-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanırken, bu yıl Çeşme'nin yanı sıra Karşıyaka Belediyesi de Anadolu’nun ve özellikle Ege’nin kadim ot kültürüne dair farkındalık yaratmak amacıyla, 26-27 Şubat tarihlerinde 'Karşıyaka Ege Otları Festivali' düzenleme kararı aldı.

Festivale sayılı günler kala Sonsöz TV'ye katılan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Ot Festivali ile ilgili hazırlıkları yürüttüklerini ve oldukça heyecanlı olduklarını ifade ederken, Karşıyaka Belediye tarafından bu yıl hayata geçirilecek olan festival hakkında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a çağrıda bulundu.

GEREKİYORSA…
Çeşme Ot Festivali'nin dünya markası olduğunu vurgulayan Başkan Oran, Karşıyaka'da düzenlenecek etkinlikte Karşıyaka Belediyesi'nin destek istemesi halinde ot gönderebileceklerini vurgularken şu ifadeleri kullandı:

"Alaçatı Ot Festivali başlıyor... Cemil Kardeşime de hayırlı uğurlu olsun, ot ihtiyaç olursa gönderelim. Hemen yanımızda komşumuz da yapıyor onlara da enginar olsun, ot olsun gönderiyoruz, Karşıyaka'ya da gerekiyorsa göndeririz. Çeşme'de de Alaçatı'da dünya markası olmuş ot festivalimiz gerçekleşecek. Bu senenin ilk festivali... Gerçekten Alaçatımıza yakışır bir festival yapacağız."